I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

Matičari i na terenu – prijavljivanje rođene dece i od kuće

Prijavljivanje novorođenog deteta na teritoriji Grada Zrenjanina od sada je moguće i u kući roditelja, a tu mogućnost zrenjaninska Gradska uprava uvela je kao prva u Srbiji.

bebac

Na telefonski poziv roditelja sledi dogovor s matičarem Gradske uprave koji će, potom, izaći na teren i na kućnoj adresi obaviti neophodne formalnosti u vezi s upisom ličnog imena deteta u matičnu knjigu. Do sada se taj postupak obavljao isključivo u kancelarijama Gradske uprave.
 
Prva koja je danas iskoristila novu mogućnost prijave rođenja deteta i upisa ličnog imena jeste porodica Fjodora Ćirića iz Zrenjanina, oca muškog deteta, rođenog 21. februara, koje je dobilo ime Jadran. Uz službenicu za poslove matičara Gradske uprave, ovu porodicu posetila je zamenica načelnice Gradske uprave Zrenjanin, Ana Kovački, koja je podsetila na obavezu roditelja da u roku od 30 dana prijave rođenje deteta Gradskoj upravi.
 
   
maticari– Do sada je bila praksa da oba roditelja istovremeno moraju doći u Gradsku upravu i ukoliko nemaju kome da ostave bebu na čuvanje, po svim vremenskim prilikama beba je morala, takođe, doći zajedno sa njima, kako bi se obavila formalnost oko upisa deteta. Sada smo uveli novu praksu,  objasnila je Ana Kovački i dodala da se dolazak matičara može zakazati na broj telefona 315-0140.

– Roditelji će, takođe, prilikom posete matičara dobiti sva pisana uputstva i obrasce, kako bi ostvarili pravo na roditeljski i dečji dodatak. Zrenjanin je, po našim saznanjima, prvi grad u Srbiji koji je uveo ovu praksu, kako bi se izašlo u susret našim građanima – istakla je zamenica načelnice Gradske uprave u Zrenjaninu.

PerSu marketi

Izvor: zrenjanin.rs   Foto zrenjanin.rs, ilustracija

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh