I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Kuća zdravlja
Aktuelno

Održana matematička radionica na Pupinu

Danas je na Tehničkom fakultetu “Mihajlo Pupin“ održana matematička radionica pod pokroviteljstvom  fonda „Sustaining excellence in mathematical education“, na kojoj su učestovali đaci iz Srbije i Rumunije, a koja je realizovana u okviru IPA projekta prekogranične saradnje Rumunija-Srbija.

20141007_103656

Radionice su prethodno održane u osam zrenjaninskih srednjih škola pri čemu je obučeno 280 učenika za korišćenje veb portala koju su predstvljeni na „Festivalu nauke“ u Novom Sadu i „Noći istraživača“ u Zrenjaninu u cilju  popularizacije elektronskog učenja.

Cilj ovog projekta je interakcija i pojačana saradnja učenika iz Srbije i Rumunije kroz zajednički rad, razmenu znanja i iskustva u ovoj oblasti.U skladu sa tim je napravljen web portal sa gradivom iz matematike, koji se može pronaći na internet adresi www.sme.uvt.ro .

PerSu marketi

„Zrenjanin je danas, u okviru matematičke radionice, domaćin West Univerzitetu iz Rumunije koja ne predstavlja samo napredak u saradnji dva univerziteta, nego podršku mladim i talentovanim učenicima.Ono što je specifično jeste da se ova radionica održava u okviru manifestacije „Dečija nedelja“ i u skladu sa tim se trudimo da podršku u obrazovanju našoj omladini pružimo od njihovih najranijih godina.“ – rekla je članica Gradskog veća Dubravka Bengin.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Predstavnici rumunskog univerziteta kažu da su partneri sa Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“ u potpunosti opravdali njihovo poverenje kako organizacijom radionice tako i gostoprimstvom.

„ Naš osnovni cilj je razmena matematičkog znanja između naša dva univerziteta, pri čemu prednost dajemo srednjoškolcima, odnosno, budućim brucošima.Uloga fakulteta iz Temišvara je da skupi tim eksperata iz oblasti matematike i obrazovanja koji će svoje znanje implementirati na nivou fakulteta u Zrenjaninu.Važno je napomenuti da smo kroz ovaj projekat otvorili veb aplikaciju preko koje učenici imaju mogućnost da međusobno komuniciraju i razmenjuju iskustva u oblasti matematičkih nedoumica.“ – rekla je menadžer projekta Sorina Pauculuv.

20141007_103533

Po završetku radionice, na fakultetu je otvorena laboratorija za elektronsko učenje koja je u potpunosti opremljena i adaptirana sredstvima IPA Programa prekogranične saradnje Rumunija-Srbija.

Nakon toga održan je okrugli sto na kom su nastavnici i učenici diskutovali o svojim zapažanjima u okviru ovog projekta, ali i upotrebe veb portala.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh