I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

Manji broj saobraćajnih nesreća i poginulih u 2014. godini

Stanje bezbednosti saobraćaja na području Grada Zrenjanina u 2014. godini znatno je bolje u odnosu na prošlu godinu.

Prema podacima Policijske uprave ove godine je zabeleženo 6 saobraćajnih nesreća u kojima je bilo poginulih, dok je u 2013. godini bilo 10 udesa sa smrtnim ishodima.

nesreca

– Trend smanjenja evidentan je i kod saobraćajnih nezgoda sa povređenim licima, pa je tako u ovoj godini zabeležena 191 nezgoda u kojima je 45 osoba zadobilo teške a 243 lake telesne povrede u odnosu na prethodnu godinu kada je zabeleženo 209 nezgoda u kojima je 49 osoba zadobilo teške a 275 lake telesne povrede, kažu u Policijskoj upravi.

I Taxi Zrenjanin

Zbog učestalih saobraćajnih nezgoda koje izazivaju alkoholisani vozači, policijski službenici su u prethodnom periodu vršili povećanu kontrolu. Otkriveno je 715 vozača koji su vozili pod dejstvom alkohola u količini većoj od dozvoljene, a čak njih 213 vozača je imalo 1,20 mg/ml alkohola u krvi.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Nacrt izmena i dopuna Zakona o bezbednosti saobraćaja koji je predložio Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, pored postojeće mere oduzimanja vozačke dozvole, u slučajevima vožnje bez vozačke dozvole ili vožnje u alkoholisanom stanju većem od dva miligrama po mililitru, predviđa i zaštitnu meru trajnog oduzimanja vozila.

Nacrtom se predlaže da se probna vozačka dozvola izdaje na rok od dve godine, osobama koje prvi put polažu vozački ispit za putnička vozila
i motocikle. Izuzetno, ako vozački ispit polože pre navršene 19. godine, probna vozačka dozvola, u tom slučaju, važiće do 21 godine. Izmenama je predviđeno i da vlasnik probne vozačke dozvole ne može upravljati automobilom od 23 sata do šest sati ujutru, imajući u vidu da su poslednji događaji pokazali da se teške saobraćajne nezgode događaju upravo u periodu od četiri do šest sati.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh