I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

„Lisice“ za vozila rešavaju problem nesavesnog parkiranja

U Zrenjaninu je krajem prošle godine doneta odluka o povećanju cene parkiranja, a istog dana je predloženo i uvođenje „lisica“ za blokiranje točkova.

Tako bi uskoro vlasnici vozila koji ne žele da plaćaju parking, a uredno parkiraju svoja vozila na za to predviđenim mestima, mogli da budu neprijatno iznenađeni.

„Doneta je odluka da vozila koja nam prave problem možemo da zaključamo i da na taj način nateramo vlasnika da plati kaznu i da vozilo ukloni. Sada je samo tehničko pitanje kako će se to raditi. Potrebno je da nabavimo lisice. U razgovorima smo sa Novim Sadom jer želimo da čujemo koje efekte ova mera daje, na koji način je najbolje da se sprovodi… Nadamo se da bi od proleća i ova mera mogla da zaživi“, kaže Darko Dankulov, rukovodilac Odeljenja za poslove parkiranja i poslove bezbednosti u JKP “Pijace i parkinzi”.

Fordomanija

„Lisice bi se koristile samo za vozila koja nisu u prekršaju, jer vozila koja su u prekršaju moraju da se uklone. Vozila koja nisu u prekršaju, znači da su uredno parkirana na parkingu, ali vlasnici ne plaćaju parking mesto. Mi ne možemo da ih pronađemo, jer ne rade nigde ili ne primaju platu preko računa. Ova mera ima za cilj samo da dovede do efikasnije naplate i smanjenja broja onih koji koriste parking, a ne plaćaju ga“, precizira naš sagovornik.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh