I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Letovanje za decu iz socijalno ugroženih i hraniteljskih porodica

Organizacija Crvenog krsta u Zrenjanina ispratila je juče grupu dece na letovanje u Odmaralište Crvenog krsta Srbije u Baošićima u Crnoj Gori.

Zahvaljujući sredstvima koje obezbeđuje Osnovno javno tužilaštvo u Zrenjaninu – po osnovu načela oportuniteta, Crveni krst je prvi put nakon niza godina bio u mogućnosti da uputi petnaestoro dece na desetodnevno letovanje.

014 obrada„Centar za socijalni rad u Zrenjaninu u potpunosti je ispoštovao kriterijume koje je odredio Crveni krst Zrenjanin, i na osnovu njih je izvršen odabir polaznika. Tako je na letovanje poslato petnaestoro dece iz socijalno ugroženih porodica lošeg materijalnog stanja, kao i iz hraniteljskih porodica – uz uslov da su odlični učenici“, rekla je za portal I love Zrenjaninin Aleksandra Tanasijević, sekretar Crvenog krsta Zrenjanin.

Deci će u pomenutom Odmaralištu biti obezbeđena dvadesetčetvoročasovna briga od strane vaspitača, stručna zdravstvena zaštita, škola plivanja, a uživaće i u posebno uređenoj plaži za goste Odmarališta – uz obezbeđenje spasioca.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
PerSu marketi

035 obrada„Ono što nam je posebno drago jeste činjenica da je vreme tokom boravka dece u Odmaralištu u potpunosti osmišljeno i sadržajno. Njima će biti pružena i mogućnost da, prema svojim afinitetima, učestvuju u sportskim, kulturnim i edukativnim sadržajima. Deca će naučiti mnogo o Crvenom krstu i aktivnostima naše organizacije – te se nadamo da će neki od njih po povratku postati i volonteri Organizacije i korisni članovi lokalne zajednice“, dodaje Tanasijevićka.

Pored predstavnika Crvenog krsta Zrenjanin, ovu plemenitu akciju su podržali i sinoć ispratili decu na letovanje,  zamenik javnog tužioca u Osnovnom tužilaštvu u Zrenajninu, Slobodan Josimović , član Gradskog veća grada Zrenjanina Dragan Šašić i direktorka Centra za socijalni rad u Zrenjaninu, Julija Bobek.

026 obrada„Žao nam je što nismo bili u mogućnosti da organizujemo veći broj polaznika. Ovo je početak i nadamo se da će uskoro postati tradicija da Crveni krst upućuje korisnike na preventivne odmore – kako na letovanja, tako i na zimovanja“, uverava na Tanasijevićka i podseća da će prednost uvek imati deca lošeg materijalnog stanja, koji su ujedno i odlični učenici. 

Deca se sa letovanja u Crnoj Gori vraćaju 4. avgusta.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh