I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Letovanje za 50 dece iz socijalno ugroženih porodica

Crveni krst Zrenjanina uputio je pedeset mališana iz socijalno ugroženih porodica na desetodnevni preventivni oporavak – letovanje u Odmaralište Crvenog krsta Srbije „Krista Đorđević“ u Baošiću. Deca će tamo boraviti od 8. do 17. jula.

Pored volontera Crvenog krsta i sekretarke Aleksandre Tanasijević, decu su na put ispratili i član Gradskog veća Jožef Stojko i Zamenik tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Zrenjaninu, Mladen Vujin.

crveni-krst-baosici1

– U saradnji sa osnovnim školama u gradu i naseljenim mestima grada Zrenjanina, odabrano je pedesetoro dece iz socijalno ugroženih porodica, a po posebnom zahtevu Crvenog krsta potreban uslov za odlazak na letovanje bio je da su vredni učenici i deca primerenog vladanja, kažu u Crvenom krstu.

PerSu marketi

PENTAX DIGITAL CAMERA

Sredstva za  letovanje obezbeđena su zahvaljujući Osnovnom javnom tužilaštvu u Zrenjaninu koje je potreban novac po osnovu načela oprtuniteta usmerilo u Fond Crvenog krsta Zrenjanin namenjen za pomoć.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

PENTAX DIGITAL CAMERA

– Tokom prošle godine zahvaljujući ovim sredstvima, u Baošiću je boravilo petnaestoro dece, a posebno zadovoljstvo je to što smo ove godine u mogućnosti da obezbedimo boravak za čak 50 učenika. Rad Odmarališta Crvenog krsta u Baošiću je izuzetno dobro organizovan, u skladu sa potrebama dece osnovnoškolskog uzrasta. Deci će biti na raspolaganju plaža Odmarališta uz stalni nadzor spasilaca – volontera Crvenog krsta, i imaće obezbeđenu Školu plivanja. Osim uživanja u čarima mora i sunca, moći će da učestvuju u edukativnim, sportskim i kulturnim sadržajima. Radionice različitog sadržaja će organizovati mladi edukovani volonteri Crvenog krsta na teme Promocija humanih vrednosti, prva pomoć, realistički prikaz povreda, stop trgovini ljudima i ostale sadržaje koje obrađuje naša organizacija, rekla je Aleksandra Tanasijević za  I love Zrenjanin.

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh