I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Aktuelno

„Leto u Muzičkoj školi“ – prijavite decu na besplatne muzičke radionice

U muzičkoj školi „Josif Marinković“ Zrenjanin, za vreme raspusta, u toku avgusta biće održane četiri muzičke radionice kao deo projekta „Aktivan raspust“ koji sufinansira Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu.

Tako će zainteresovani starosnog uzrasta od 6 do 25 godina, moći da provedu kreativno leto pohađajući besplatne radionice – „Sve može drugačije“, „Leto uz muziku“, „Raspust sa 6 žica“ ili „Raspevani raspust“.

Leto-u-muzickoj-skoli
Cilj je da kroz radionice našim mladim sugrađanima ponudimo način da aktivno i kreativno provedu slobodno vreme i podstaknemo ih da učestvuju u izvođenju i slušanju kvalitetne umetničke muzike. Nadamo se da ćemo otkriti talentovane polaznike koji bi mogli da započnu školovanje u našoj školi, a pre svega želja nam je da razvijemo i negujemo ljubav prema pevanju, sviranju i zajedničkom muziciranju. Svi voditelji radionica su nastavnici muzičke škole i radionice su besplatne, kaže Zorica Kozlovački, pomoćnica direktora muzičke škole.

Radionica “SVE MOŽE DRUGAČIJE“ je zamišljena kao radionica kreativnog muzičkog razmišljanja. Uzrast koji je predviđen ovom radionicom je predškolski i školski, od 6 do 10 godina. Cilj ove radionice jeste pomoć učenicima da se ohrabre i podstaknu u ispoljavanju svoje kreativnosti tokom obrade nove pesmice ili kompozicije i da svoju kreativnost prikažu tokom interpretacije. Voditelj radionice je Tatjana Ivanica, nastavnik solfeđa.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
PerSu marketi

Radionica „ LETO UZ MUZIKU“ je zamišljena kao vokalna radionica, u kojoj će se raditi individualno na postavci glasa i pravilnoj tehnici disanja. Osmišljena je tako da kroz poznate numere iz Diznijevih crtanih filmova i mjuzikla privuče uzraste od 13 do 25 godina. Pored pevanja radiće se i na scenskom nastupu i scenskom pokretu. U zavisnosti od broja polaznika, namera je da se obrade najmanje dve solističke numere i jedna grupna. Radionicu će voditi Ana Aleksić Šajrer, nastavnik solo pevanja, uz klavirsku saradnju nastavnika Marte Ronto.

Radionica “RASPUST SA 6 ŽICA” osmišljena za otkrivanje mladih talenata i generalne popularizacije instrumenta među uzrastom od 10 do 15 godina. Radionica bi se odvijala u dve grupe: prva grupa od mlađih polaznika koji žele da uče klasičnu gitaru, a druga grupa bi primala učesnike svih uzrasta (mlađih i starijih) u kojoj bi se obrađivali razni stilovi sviranja sa više tipova gitara. U obe grupe bi se radilo na postavci i držanju instrumenta, higijeni sviranja, dobijanju “zdravog” tona, slušali bi se odgovarajući zvučni primeri, pričalo bi se o najbitnijim i najuticajnijim gitaristima, stilu sviranja. Voditelj radionice je Pavle Kirćanski, nastavnik gitare.

Radionica „RASPEVANI RASPUST“ je zamišljena kao horska radionica zajedničkog pevanja, starosne grupe polaznika od 14 do 18 godina. U zavisnosti od broja i uzrasta prijavljenih polaznika, plan je da se odrade četiri ili više prikladnih umetnički vrednih, popularnih kompozicija. Negovala bi se pravilna vokalna postavka i higijena glasa, razvoj sluha i uživanje u zajedničkom muziciranju i horskom pevanju. U radionici će se slušati i adekvatni zvučni primeri kojima će se polaznici edukovati o vrstama glasova u horu, vrstama horova, načinima pevanja, umetničkoj horskoj literaturi, stilovima u horskoj muzici.. Voditelji radionice su Zorica Kozlovački, nastavnik hora i Dejan Amzirkov, nastavnik solfeđa.

Bliže informacije mogu se dobiti u Muzičkoj školi radnim danima od 8 do 9 časova. Na licu mesta popunjava se prijava za zainteresovane, a krajnji rok je 31. jul.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh