I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Leto će biti kišovito

Velike višednevne vrućine i temperatura preko 40 stepeni Celzijusa, kakve su nas pratile minule dve godine, ovog leta će po svemu sudeći izostati, ali ćemo zato imati više kišnih perioda.

jul

 Od 5. do 28. jula biće malo toplije i uglavnom suvo, s jutarnjim temperaturama od 16 do 22 i najvišim dnevnim od 27 do 32 stepena.

Od 8. do 12. jula, kao i oko 16, 17. i 21. postojaće uslovi za pljuskove, a oko 24. moguće su nepogode praćene gradom, olujnim vetrom i obilnim padavinama, kao i oko 29. jula.

PerSu marketi

Krajem jula najviše dnevne temperature biće od 25 do 27 stepeni.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Očekuje se da temperature u julu budu malo iznad proseka koji je u poslednjih 30 godina u Beogradu iznosio 23 stepena, rekao je za „Politiku“ meteorolog Branko Sparavalo.

Velike višednevne vrućine i temperatura preko 40 stepeni Celzijusa, kakve su nas pratile minule dve godine, ovog leta će po svemu sudeći izostati, ali ćemo zato imati više kišnih perioda. Ni to nije neobično, smatra Nedeljko Todorović, meteorolog Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

– Svake treće ili četvrte godine imamo kišovitije leto i tako već decenijama unazad. Prethodna dva bila su sušna i vruća, sada je došao red na ono sa više padavina, kaže Todorović.

Izvor: Politika.rs

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh