I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

Lakše do registracije traktora, mašina i priključnih vozila

Dopuna Pravilnika o registraciji motornih i priključnih vozila stupila je na snagu 18. oktobra i zahvaljujući njoj će veliki broj lica koja do sada nisu mogla da registruju poljoprivredne mašine i priključna vozila, moći lako to da urade na šalterima saobraćajne ispostave Policijske uprave u Zrenjaninu.

policijska-uprava-salteri

Najčešći razlozi zbog kojih poljoprivredni proizvođači nisu mogli da registruju svoje motokultivatore, kombajne, stare traktore, prikolice i ostalo, jesu protok vremena i izgubljena dokumentacija o poreklu i vlasništvu. Ova vozila i mašine nikada ranije nisu bile zavedena u evidenciji Ministarstva unutrašnjih poslova.

natasa-matejinU Odseku za upravne poslove Policijske uprave u Zrenjaninu kažu da je do sada bilo sporadičnih zahteva za registracijom takvih mašina, i da se očekuje da će u narednom periodu interesovanje biti veliko jer je se ovo ovlašćenje ne prenosi na tehničke preglede ovlašćene za izdavanje registracionih nalepnica, i jedina institucija koja može da izvrši registraciju jeste Policijska uprava u Zrenjaninu.

I Taxi Zrenjanin

– Neki od uslova za one koji dolaze da izvrše takvu registraciju trebaju da znaju da u to spada poljoprivredna mašina starija od 5 godina koja se nalazi u posedu poljoprivrednog proizvođača najmanje toliko vremena, da je poljoprivredni proizvođač fizičko lice koje nama dokazuje da se bavi poljoprivrednom proizvodnjom, da pritom priloži izjavu koja će biti potvrđena potpisima dva svedoka i overena potpisima nadležnih organa i u kojoj će navesti nemogućnost pribavljanja dokaza o vlasništvu nad tom poljoprivrednom mašinom. Poljoprivredni proizvođač i vlasnik jedne takve poljoprivredne mašine u obavezi je da pribavi i priloži sve ostalo što je potrebno za registraciju – dokaz o tehničkoj ispravnosti, dokaz o obaveznom osiguranju vozila i neophodne takse, nakon čega se odmah, na licu mesta izdaju saobraćajna dozvola odnosno potvrda o registraciji, tablice i nalepnica, pojasnila je šef odseka za upravne poslove Policijske uprave Nataša Matejin.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Ona lica koja nemaju registrovano poljoprivredno gazdinstvo a žele da registruju mašinu kojom obrađuju zemlju, trebaju da donesu dokaz o zakupu najmanje 0,5 hektara zemlje koju koriste u poslednjih godinu dana.

Nije poznato koliko takvih lica sa neregistrovanim motornim i priključnim vozilima ima.
– Pretpostavka je da takvih mašina ima dosta, i to mogu da kažem na osnovu zahteva koje nismo mogli pozitivno da rešimo. S obzirom da se radi o agrarnom području, moja je pretpostavka da svako domaćinstvo ima najmanje jednu poljoprivrednu mašinu koja do sada nije mogla biti registrovana zbog nepostojanja dokaza o vlasništvu i poreklu, kaže Matejinova.

salteri-policija

Registrovanje navedenih vozila rezultiraće većom zaštitom samih vozača i svih učesnika u saobraćaju jer takvo vozilo onda mora biti tehnički ispravno i pokriveno polisom osiguranja. Vlasnici poljoprivrednih mašina mogu da iskoriste ovu pogodnost do 30. decembra 2015. Oni koji se ne budu odazvali do tog datuma, moći će da koriste mašine na sopstvenu odgovornost, a u slučaju kontrole u saobraćaju snosiće i značajne posledice – od novčane do kazni druge vrste.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh