I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Pozorište Zrenjanin
Aktuelno

Kulturni centar u januaru: Koncert filharmonije, plivanje za časni krst..

SREDA, 4. JANUAR

KONCERT ZRENjANINSKE FILHARMONIJE
U sredu, 4. januara u Kulturnom centru Zrenjanina biće održan Novogodišnji koncert Zrenjaninske filharmonije. Na programu su Bečki valceri. Nastupaju solisti: Ana Aleksić Šajrer – sopran i Bojan Zdravić – tenor. Dirigent je Aleksandar Kojić. Koncert počinje u 20 časova. Cena ulaznice je 700 dinara. Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra Zrenjanina svakog radnog dana od 10 do 12 i od 18 do 20 časova. Pokrovitelji koncerta su: Grad Zrenjanin, Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, Kulturni centar Zrenjanina i Muzička škola „Josif Marinković“ – Zrenjanin.

SREDA, 11. JANUAR

PREMIJERA FILMA MARKA CVEJIĆA „RADNIČKA KLASA ODLAZI U RAJ“
Film Marka Cvejića „Radnička klasa odlazi u raj“ premijerno biće prikazan u sredu, 11. januara u 20 časova u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina. Dokumentarni film o d nekadašnjoj radničkoj klasi u današnjem tranzicionom srpskom društvu. Priča prikazuje životne svakodnevice petoro bivših radnika u zrenjaninskim privrednim i industrijskim gigantima. Film je snimljen kao dokumentarna drama, i daje nam novi pogled na zaboravljene heroje radničke klase, ljudi koji su pobedili vreme, sistem, tranziciju i siromaštvo, a čije su tragične životne priče i danas nove, savremene, autohtone i trajne. Nastupaju: Marija Keresteš, Milan Simić, Alfred Kelemen, Branislav Odžin, Jovica Berbakov i Mihalj Keresteš. Scenario i režija: Marko Cvejić. Montaža: Aleksandar Ljiljak. Producenti: Marko Cvejić i Tom Gomizelj. Muzički producent: Vitja Balžalorski. Muzičari: Jošt Drašler /kontrabas/, Marko Brdnik /harmonika/. Dizjan zvuka: Jernej Černalogar. Animacija slike: Izvanredni Bob. Dizajn: Matej Stupica. Produkcija: Mandragola film&Luksuz produkcija /2017./ Trajanje: 80 minuta. Sufinansiranje filma pomogli su: Filmski centar Srbije i Ministrastvo kulture Republike Srbije. Ulaz je besplatan.

ČETVRTAK, 12. JANUAR

FILM MARKA CVEJIĆA – „RADNIČKA KLASA ODLAZI U RAJ“ I FILMSKI ESEJ – „KAKO JE PANTA DOSPEO NA KAZAN“
U četvrtak, 12. januara u 20 časova u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina biće prikazan film Marka Cvejića – „Radnička klasa odlazi u raj“. Nakon toga emitovaće se i filmski esej „Kako je Panta dospeo na kazan“. Reč je o filmskom eseju koji govori o dramatičnoj sudbini Nenada Pantića, alias Panta Šiklja Nafta, jednom od najpoznatijih vojvođanskih avangardnih muzičara i pesnika. Dokumentarna priča prikazuje položaj pojedinca u savremenom srpskom društvu, koje se još uvek bori sa neuspešnom tranzicijom. Režiju, montažu i produkciju potpisuje Marko Cvejić. Direktor fotografije je Aleksandar Kalezić. Snimatelj zvuka: Srđan Đuranović. Dizajn zvuka: Luka Cvetko. Film traje 24 min. Produkcija: Mandragola film 2017. Ulaz je besplatan.

PETAK, 13. JANUAR

IZLOŽBA MARIJE NIKOLIĆ „KORAK PO KORAK“
Izložba radova Marije Nikolić: „Korak po korak“ biće otvorena u petak, 13. januara u 19 časova u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
I Taxi Zrenjanin

UTORAK, 17. JANUAR

TRIBINA
U utorak, 17. januara u maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina sa početkom u 19 časova biće održana tribina: „Urbani metabolizam i tranzicija u postkarbonsko društvo“. Uvodničar je Nikola Burić, ekolog a moderator tribine je Miroslav Samardžić.

SREDA, 18. I ČETVRTAK, 19. JANUAR

CIKLUS FILMOVA DEJVIDA LINA FILM: „KRATAK SUSRET“
U okviru Ciklusa filmova Dejvida Lina u sredu, 18. i četvrtak, 19. januara sa početkom u 20 časova u maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina biće prikazana romantična drama – film: „Kratak susret“/Brief Encounter/ 1945, Velika Britanija, 86’/. Ulaz je besplatan. Prema anketi magazina „Tajm aut“ film „Karatak susret“ proglašen je za najromantičniji film u istoriji iako nema srećnog kraja. U filmu Silija Džons i Trevor Hauard glume par koji se zaljubljuje iako su u braku…

ČETVRTAK, 19. JANUAR

PLIVANjE ZA ČASNI KRST
U organizaciji Grada Zrenjanina, Kulturnog centra i Crkvene opštine Zrenjanina u četvrtak, 19. januara u 12 časova na Jezeru kod Kulturnog centra biće održano deveto, tradicionalno, plivanje za časni krst.

UTORAK, 24. JANUAR

TRIBINA
U organizaciji zrenjaninskih vinara i Kulturnog centra Zrenjanina u utorak, 24. januara biće održana tribina o kupaži vina. Uvodno izlaganje održaće Šandor Šomođi. Tribina počinje u 19 časova u maloj sali Kulturnog centra.

SREDA, 25. I ČETVRTAK, 26. JANUAR

CIKLUS FILMOVA DEJVIDA LINA FILM:„VELIKA IŠČEKIVANjA“
U okviru Ciklusa filmova Dejvida Lina u sredu, 25. i četvrtak, 26. januara sa početkom u 20 časova u maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina biće prikazana drama – film: „Velika iščekivanja“/Great Expectations/ 1946, Velika Britanija, 113’/. Ulaz je besplatan. Film je jedna od prvih adaptacija istoimenog romana Čarlsa Dikensa – najznačajnijeg engleskog pisca 19. veka. Siromašno siroče odjednom postaje džentlmen uz pomoć nepoznatog dobrotovora. Igraju: John Mills, Anthony Wagner, Jean Simons i dr.

PETAK, 27. JANUAR

IZLOŽBA FOTO KLUBA CD13
Izložba foto kluba CD13 pod nazivom „Boje života“ – biće otvorena u petak, 27. januara u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina. Svečano otvaranje zakazano je za 19 časova.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh