I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Kukasti krst u centru Zrenjanina izazvao oprečna mišljenja

Grafit zveri sa kukastim krstom iscrtan na zidu Ekonomske škole u centru Zrenjanina, intrigira jedan deo javnosti, dok drugi – iritira.

Bez obzira na natpis grafita koji jasno asocira na protivljenje nacizmu, jedan broj građana smatra da promocija kukastog krsta čak i u takvom kontekstu nije primerena gradu kakav je Zrenjanin.

grafit-nacizam

Odeljenje komunalne policije među prvima je upoznato sa izradom grafita ove sadržine, a kako je portalu potvrdio načelnik Igor Virijević, autori ovog projekta su dostavili dozvole koje im je izdala Ekonomska škola.

PerSu marketi

Zamenik gradonačelnika Saša Santovac kaže da je i Grad upoznat sa grafitom i njegovom sadržinom.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Želja umetnika je bila da jednim grafitom pošalje poruku „stop fašizmu“, međutim, postoji deo građana koji tu poruku nije razumeo. Naravno da promovisanje ideje da je fažizam zlo može da se iskomunicira i bez kukastog krsta, ali postavlja se pitanje da li bi poruka bila tako jasna. Mi kao grad osluškujemo javnosti reakcije na ovaj grafit, i želimo i mislimo da je najbolje da autor putem medija objasni grafit i poruku, a onda ćemo, shodno daljim reakcijama, videti i kako mi da se postavimo po tom pitanju. Ne želimo da uvredimo građane jer su oni na prvom mestu, treba poslušati njih i njihove stavove, rekao je Santovac za I love Zrenjanin.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh