I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Aktuelno

„Kućna nega i pomoć u kući“ za 360 starih i nemoćnih lica

Grad Zrenjanin i verska humanitarna orgnizacija „Karitas“ potpisali su danas ugovor o nastavku sufinansiranja dugogodišnjeg projekta „Kućna nega i pomoć u kući“ koja omogućava besplatnu pomoć i negu velikom broju sugrađana starijih od 65 godina, prevashodno socijalno ugroženim. Ugovor su potpisali zrenajninski biskup Ladislav Nemet i gradonačelnik Ivan Bošnjak.

nemet i bosnjak

– Cilj je da što više građana, bez obzira na versku, nacionalnu ili bilo koju drugu pripadnost dobije ovakvu vrstu pomoći. Ovo je najbolji primer kako se uz saradnju verske i šire društvene zajednice može preuzeti odgovornost za  one ljude kojima je najteže u našem gradu – rekao je Bošnjak.

zrenjaninski biskup ladislav nemetBiskupijski Karitas koji deluje u sklopu Katoličke crkve  ovu vrstu usluga počeo je da pruža samostalno 2003. godine, da bi se 2008. godine u projekat uključio i Grad Zrenjanin. U ovom momentu učešće grada iznosi oko 37 odsto ukupnih sredstava.

I Taxi Zrenjanin

– Ovo je način da na delu pokažemo ono što propovedamo – da je ljubav najvažnija stvar. Od svih Karitasovih organizacija, Zrenjanin je jedan od glavnih centara sa najvećim brojem korisnika kućne nege i pomoći. Trenutno ima oko 365 korisnika među kojima ima više kategorija. Kućna nega zavisi od fizičkog i psihosomatskog stanja korisnika – ima onih kojima je neophodno pomoći samo u nabavci potrepština, do težih slučajeva kojima je potrebna pomoć u održavanju lične i higijene doma – rekao je biskup Nemet.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Biskupijski Karitas jedinstven je u gradu po aktivnosti koja je usmerena ka starim i nemoćnim licima.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh