I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Kružni tokovi, da ili ne? [VIDEO]

Na Bagljašu je nedavno izgrađena nova raskrsnica sa kružnim tokom saobraćaja, a u toku je izgradnja i druge na uglu Makedonske ulice i Žarka Zrenjanina. To je otvorilo polemike da li su ovakve raskrsnice uopšte potrebne.

Kružni tok na Bagljašu

Kružni tok na Bagljašu

Kako se od pre par godina, kada je zrenjaninska obilaznica otvorena za saobraćaj, pokazalo da značajan broj naših vozača ne postupa pravilno na ovakvim raskrsnicama, za komentar o svrsishodnosti ovakvih raskrsnica, kao i pravilnom prolasku kroz njih, zamolili smo osoblje najveće zrenjaninske auto škole Euro Start.

U toku izgradnja kružog toka na uglu Ž. Zrenjanina i Makedonske

U toku izgradnja kružnog toka na uglu Ž. Zrenjanina i Makedonske

PerSu marketi

– Prednosti raskrsnica sa kružnim tokom saobraćaja su višestruke. Nivo bezbednosti na ovim raskrsnicama je značajno veći nego na klasičnim raskrsnicama, jer je i broj konfliktnih tačaka i preplitanja manji, vozači su prisiljeni da kroz ovakve raskrsnice prolaze smanjenom brzinom, pa su samim tim i brzine u sudaru sa drugim učesnicima značajno manje, ukupno vreme čekanja na ovim raskrsnicama je manje, a to dobro znaju vozači koji su do skoro hteli da se uključe u ulicu Žarka Zrenjanina iz Makedonske. I sasvim je razumljivo da gradski oci klasične raskrsnice, koje su se u prethodnom periodu pokazale kao visoko rizične ili problematične za uključivanje, zamene ovim raskrsnicama. Znači, veliku prednost raskrsnice sa kružnim tokom imaju u odnosu na klasične raskrsnice – kaže Miša Hromčik, dugogodišnji instruktor vožnje i vlasnik auto škole Euro Start.

Kruzni tok Eurostart

A ukoliko Vam se naše raskrsnice sa kružnim tokom saobraćaja čine složenim, šta mislite o ovoj u Svindonu u Velikoj Britaniji!

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Swindon_roundabout

Pravila vožnje u kružnom toku možete pogledati ovde:

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh