I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Kuća zdravlja
Aktuelno

Kritike na račun spremnosti lokalnih samouprava da pošume svoje teritorije

Zamenik pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislav Knežević, prisustvovao je danas sednici Saveta Srednjobanatskog okruga povodom jedne od tačaka dnevnog reda – pošumljavanja i podizanja vetrozaštitnih pojaseva.

posumljavanje

Bogarški je najpre podneo izveštaj o trenutnom stanju pošumljenosti, a zatim i uputio kritike na račun lokalnih samouprava koje do sada nisu iskazale preteranu spremnost da povuku raspoloživa sredstva iz pokrajinskih fondova i reše ovaj veliki problem.

On je naveo da je svega 6,5 dosto pod šumom, zbog čega Vojvodina važi za najmanje pošumljenu regiju u Evropi, dok se Banat smatra naročito „masakriranim“.

I Taxi Zrenjanin

– Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu godinama nudi pomoć ali kod opština Srednjobanatskog okruga nailazimo na jednu inertnost. Moram da kažem da imamo dovoljno sredstava za pošumljavanje tokom cele godine, i da nam ona čak i preostaju zbog čega ih prenosimo u narednu godinu. U ovom trenutku, lokalnim samoupravama kroz naše konkurse nudimo jednu divnu ideju da se državno zemljište koje je lošijeg kvaliteta i ne izdaje se u zakup, stavi na raspolaganje u cilju pošumljavanja. Potrebno je samo da se to državno zemljište evidentira, da se prevede u šumsko, a pokrajinski sekretarijat će finansirati izradu projektne dokumentacije, sadnice i negu u periodu od pet godina. Mi smo u stanju da obezbedimo sredstva za sve moguće površine, rekao je Branislav Knežević zamenik pokrajinskog sekretara za poljoprivredu i šumarstvo.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Iako su na sastanak pozvani predstavnici Grada Zrenjanina i sve četiri opštine Srednjobanatskog okruga, pojavio se samo predsednik skupštine opštine Nova Crnja Ranko Brborić.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh