I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Kreativno i zanimljivo – ručno oslikavanje čaša za mladence

U današnje vreme sve je više ljudi koji svo slobodno vreme provode ispred računara. Takve težnje zamenile su trenutke koje smo ranije provodili u rekreaciji, pred knjigom, u društvu prijatelja.

Da bi svoje slobodno vreme iskoristile na što kreativniji način, Simona Pućora i Ibolja Roža iz Mužlje rešile su da se pozabave ručnim oslikavanjem čaša za mladence.


Simonina ideja o oslikavanju čaša za mladence nastala je prošle godine uoči udaje njene starije sestre. Želeći da nečim kreativnim, ali i veoma ličnim poklonom obraduje svoju sestru, Simona je na čašama oslikala mladu i mladoženju, čime je pored mladenaca, obradovala mnoge goste, koji su se odmah zainteresovali za kupovinu njenih umetničkih dela.

Najveću pomoć i savete za realizaciju svoje ideje dobila je od Ibolje Rože, akušerske sestre u penziji, koja se slikanjem na platnu i crepovima bavi blizu dvadeset godina. Ibolja je za naš portal izjavila da je slikanjem počela da se bavi prvenstveno zbog hobija, kako bi ukrasila zidove svoje kuće. Kasnije je, zbog velikog interesovanja počela da obilazi razne izložbe na kojima je prodavala svoje proizvode.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
Fordomanija

ZA SVAKU NOVU PRILIKU – DRUGA ČAŠA

-Čaše i šolje za razne svečanosti, rođendane, devojačke i momačke večeri, kao i za mladence, oslikavamo akrilnim bojama. Nakon što ih ukrasimo šljokicama, mašnama, cvećem, lakiramo ih da bi se boje i ukrasi održali na predmetu. Izrada jedne čaše od pripreme do sušenja traje od 2 do 3 dana, a najviše se radujemo kada vidimo da su kupci veoma zadovoljni našim radom – rekla nam je na kraju Simona Pućora.


Njihovi radovi se mogu pogledati i Facebook stranici: https://www.facebook.com/poklonizamladence/?fref=ts

Piše: Tivadar Borbelj

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh