I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

Kreativne škole i radionice za mlade u MZ Veljko Vlahović

Mesna zajednica Veljko Vlahović na Bagljašu, priprema nekoliko programa za decu i mlade kojima će moći da se edukuju i zabave.

U ovoj mesnoj zajednici kažu da su osmislili niz različitih sadržaja kako bi mlade sklonili sa ulice i pružili im način da se zabave.

bagljas

Zrenjaninsko naselje Bagljaš

PerSu marketi

– Do pre četiri godine u naselju nije bilo nikakvih kulturnih sadržaja.Tada je grupa intelektualaca-entuzijasta formirala Prvi  umetnički savet MZ „Veljko Vlahović“ u želji da  svojim sugrađanima ponudi kvalitetne  programe koji afirmišu savremenu estetičku  problematiku. Za četiri godine, organizovane su izložbe, dramski i muzički programi,tribine, kažu u mesnoj zajednici.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Krajem oktobra u prostorijama mesne zajednice otpočeće časovi škole španskih igara koji se realizuju u saradnji sa institutom Servantes iz Beograda. Pored časova  plesa, održavaće se predavanja i kulturno-umetničke večeri koja će proširiti  znanja o  Španiji i kulturi te zemlje. Za decu i odrasle, pripremljena je likovna radionica u okviru koje će akademski umetnik Bogdan Đorić, držati časove crtanja, slikanja, grafike i vajanja. Osim praktičnih časova, polaznici će slušati i predavanja iz istorije umetnosti.

Dramski studio za mlade treća je opcija u čije se aktivnosti mogu uključiti deca iz osnovnih i srednjih škola, a u skladu sa interesovanjima, biće organizovane tri starosne grupe. Radionice vode profesor Dragan Rajačić i akademski glumac Miljan Vuković.

– Škola glume i likovna radionica se naplaćuju 1.000 dinara mesečno, a škola španskih igara 1.500. Kursevi će se održavati dva puta nedeljno i neće biti ograničeni samo na stanovnike na Bagljašu, već će moći da se prijavi svako ko ima želju da se druži i edukuje, kažu u ovoj mesnoj zajednici u naselju Bagljaš.

Škola španskih igara : 064 9928919, 023 562-812
Likovna radionica :  06217-66-535, 023/562-812
Dramski studio : Dragan Rajačić 060 5303106 i Miljan Vuković 064 2178305

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh