I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Koristi od jesenjeg ravnanja zemljišta i brojanja sklopa pšenice

Žetva ratarskih useva i osnovna obrada zemljišta u Srednjem Banatu se privode kraju, ali to ne znači da na našim njivama nema više ništa korisno da se radi.

Poljoprivreda

Pre pojave jačih mrazeva i snežnih padavina, proizvođači mogu obaviti još neke veoma korisne poslove, kao što je dopunska obrada zemljišta i određivanje broja biljaka pšenice i ostalih strnih žita. Zbog kišovite jeseni, na većini naših parcela oranje nije dovoljno ravno i usitnjeno. Iz tog razloga je preporučljivo da se u toku jeseni obavi ravnanje i usitnjavanje zemljišta, što će za posledicu imati kvalitetniju setvu i brže i ujednačenije nicanje useva na proleće.

Proizvođači strnih žita bi na svakoj parceli trebali izbrojati biljke kako bi na osnovu tog broja dobili pravilnu preporuku za đubrenje, valjanje i zaštitu svojih useva u toku proleća. Ovo važi kako za proizvođače, koji će pšenicu đubriti na bazi N – min metode, tako i za one koji će đubriti “napamet”.

PerSu marketi

Mr Ilija Bjelić, PSS Zrenjanin

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh