I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Korak do rešenja – otvorena mogućnost da se uredi oronuli TC „Bagljaš“

Nakon nedavnog pisanja Portala I love Zrenjanin o Tržnom centru „Bagljaš“ koji je danas možda i u najlošijem stanju od njegove izgradnje osamdesetih godina, oglasio se direktor JP „Gradska stambena agencije“ Laslo Fuks koji je otvoreno govorio o mogućim rešenjima problema zakupaca i vlasnika tih lokala.

Podsećamo da se ovaj tržni centar nalazi u izuzetno lošem stanju, zidovi i betonske ploče iznad lokala su popucali, prokišnjavaju, na stazama se zadržava voda, žardinjere za cveće zamenjuju đubrijere, rasvete na pojedinim mestima nema.

Čini se da je ovde najveća problematika nedostatak inicijative privatnih vlasnika lokala da se udruže i saniraju ruglo koje je na očigled više stotina građana Bagljaša koji ovde svakodnevno dolaze.

bagljas

I Taxi Zrenjanin

U Mesnoj zajednici „Veljko Vlahović“ potvrđuju kažu da su nemoćni da utiču na ovakvo stanje, budući da je vlasnička struktura mešovita. Veći broj lokala je u privatnom vlasništvu, a ostatak u vlasništvu Gradske stambene agencije.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

– Tržni centar se nalazi u jako lošem stanju. Posebno se ne održavaju spoljašnost lokala i okolina, to jako deluje zapušteno. Što se tiče održavanja higijene, zakupci i radnici se snalaze sami. Smeće se nekad može videti na sve strane, trotoar je u rupama, a krov od armiranog stakla je popucao i takav predstavlja opasnost po građane. Naravno, ima lokala koji zaista lepo izgledaju i ulažu i trud i novac da sve izgleda pristojno, ali oni su u manjini. Rasveta je vrlo loša, godinama nije ulagano i noću ovaj deo ne deluje bezbedno. Zakupci i vlasnici lokala rade sve po sopstvenom nahođenju, nadograđuju pojedine delove i pitanje je da li se neko uopšte kontroliše šta se ovde radi, rekla je Marija Janković, sekretarka Mesne zajednice „Veljko Vlahović“.

bagljas1

Laslo Fuks kaže da je, bez obzira što je Gradska stambena agencija manjinski vlasnik, voljan da se uključi u rešavanje tog problema.

– Slažem se da ovo treba da se sredi, neko mora da povede inicijativu. Naši lokali su izdati i nemamo problem sa tog stanovišta, ali smo zainteresovani da učestvujemo i podržaćemo svaku inicijativu za sređivanje tog centra. Mislim da bi trebala da se osnuje neka vrsta skupštine stanara ili vlasnika, da se pokrene inicijativa, i da vidimo šta možemo da učinimo, rekao je Fuks za I love Zrenjanin.

Dalji koraci zavisiće od volje stanara da li žele da udruže snage i dovedu ovo mesto u pristojno stanje.

Iako spolja ne deluje naročito ruinirano, unutar „hodnika“ tržnog centra zatekli smo frapantne prizore.

tc-bagljas9

tc-bagljas6

tc-bagljas1

tc-bagljas3

tc-bagljas5

tc-bagljas4

tc-bagljas7

tc-bagljas8

tc-bagljas

Pogledajte kakav problem ima susedni Tržni centar Brigadira Ristića OVDE

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh