I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Pozorište Zrenjanin
Aktuelno

Konkurs za finansiranje omladinskih projekata – „Mladi su zakon“

Konkurs za finansiranje omladinskih volonterskih projekata u okviru programa „Mladi su zakon“, raspisao je Centar za razvoj civilnog društva, resurs centar za Srednjobanatski okrug, uz podršku Ministarstva omladine i sporta koje petu godinu za redom pruža podršku udruženjima mladih i neformalnim omladinskim grupama širom Srbije.

Promocija ovog konkursa održana je danas u maloj sali Kulturnog centra.

mladi-su-zakon
Prezentovani su ciljevi ovog konkursa koji se sprovodi na teritoriji cele Srbije – podsticanje aktivizma, volonterizma i humanosti mladih u lokalnim zajednicama.

Prisutnima su predstavljene smernice za prijavu na konkurs i neophodna konkursna dokumentacija.  Centar za razvoj civilnog društva pružiće svu neophodnu podršku mladima u pripremi i sprovođenju odabranih projekata.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
PerSu marketi

– Svake godine je veći broj projekata finansiran. Ovogodišnji budžet daje mogućnost za finansiranje oko 10 projekata. Pored konkursa će se organizovati i obuka za pisanje projekata, obeležavanje Dana mladih i izrada Nacionalne strategije za mlade koja ističe ove godine, rekla je Alisa Halak. članica Centar za razvoj civilnog društva.

mladi-su-zakon1
Ona je istakla da su omladinski volonterski kampovi novina, te da su usmereni na područja koja su ugrožena poplavama. Kamp koji će organizovati zrenjaninski Centar za razvoj civilnog društva, biće realizovan u avgustu.

Konkurs je namenjen mladim i kreativnim ljudima koji kroz aktivno učešće i volontersko angažovanje promovišu solidarnost i humanost, učestvuju u uređenju javnih prostora u kojima mladi provode slobodno vreme, organizuju aktivnosti za mlade u tim prostorima, učestvuju u akcijama zaštite životne sredine, promovišu međugeneracijsku saradnju, promovišu razumevanje, toleranciju i jednake šanse za sve mlade, zdrave i bezbedne stilove života i podstiču preduzetnički duh kod mladih.

– Na Dan volontera, 5. decembra,  biće izabrani najbolji volonterski projekti iz svih 25 okruga koji učestvuju na konkursu ove godine. Takođe, biće podeljene i negrade, istakla je Halakova, dodavši da Centar za razvoj civilnog društva stoji svima na raspolaganju za pomoć u pisanju projekata.

Konkurs je otvoren od 18. juna do 25. jula, a omladinski projekti će se sprovoditi u periodu od 12. avgusta do 31. oktobra.

Konkursna dokumentacija može se pronaći na sajtu resurs centra  www.cdcs.org.rs

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh