I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Koncert godine „Željko Lučić i prijatelji svome gradu“

U velikoj sali Kulturnog centra, 18. jula sa početkom u 20 sati održaće se koncert pod nazivom „Željko Lučić i prijatelji svome gradu“.

zrenjaninska filharmonija

Koncert će se održati u pratnji Zrenjaninske filharmonija, a sav novac od karata će ići za obnovu Pupinove kuće u Zrenjaninu.

Željko Lučić je do 23. godine, bio otpravnik vozova u Zrenjaninu, pa učenik srednje muzičke škole, a sad je jedan od najboljih operskih pevača sveta, bariton bez konkurencije.

Fordomanija

Možemo ga komotno nazvati koncertom godine, pošto posle Londona, Njujorka, Minhena i ostalih svetskih  metropola, Lučić stiže i do nas. Pride će učestvovati i još nekoliko zrenjaninskih operskih pevača. 

Put do slave, od Zrenjanina i amaterskog hora „Josif Marinković”, preko školovanja na Muzičkoj akademiji i pevanja u novosadskoj i beogradskoj operi, on je, vođen rukom velike operske dive Biserke Cvejić, prešao samo za sedam godina.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

A onda je, 1998. godine, polagao jedinu svoju audiciju, prijemni ispit za Operu u Frankfurtu. Posle toga, ovaj pevač je, bez provere, po specijalnom pozivu, ušetao i na glavnu scenu Metropolitena u Njujorku i na centralni podijum Kovent gardena u Londonu.

Cena ulaznice za ovaj koncert je 1000 dinara.

  • Divider

  • Divider
Na vrh