I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Kompanija NIS obezbedila sredstva za senzornu sobu u školi „9. maj“

U Osnovnoj i Srednjoj školi „9. maj“ otvorena je senzorna soba, prostorija opremljena specijalnim uređajima namenjenim deci sa razvojnim smetnjama.

Kroz projekat kompanije NIS „Zajednici zajedno“ za opremanje je obezbeđeno 500 hiljada dinara. Prostorije opremljene ovakvim uređajima omogućavaju deci sa razvojnim smetnjama i nedostatkom senzorne integracije da se putem stimulativne atmosfere što pre uključe u društvenu sredinu.

Među opremom su različiti elementi koji pomažu stimulaciju čula vida, sluha, dodira i mirisa. Oprema i okruženje se takođe prilagođovaju potrebama korisnika koji na bezbedan način, uz pomoć stručnog osoblja, istražuju svoje senzorne veštine i mogu da se oslobode stresa i napetosti.

Fordomanija

Otvaranju su prisustvovali predstavni kompanije NIS, gradske uprave i škole „9. maj“.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Zahvaljujući se na pomoći kompaniji NIS, gradonačelnik Čedomir Janjić istakao je da se lokalna samouprava trudi da obezbedi normalno funkcionisanje svih škola kako na teritoriji Grada tako i u svim naseljenim mestima.

–  Što se tiče ove škole u toku je procedura oko finansiranja izgradnje još jednog krila zgrade što je tek jedan u nizu projekata koje smo uradili zajedno sa ovom školom, a tako će biti i ubuduće – zaključio je Janjić.

– Ovo je izuzetno važan projekat za 250 učenika ove škole ali isto tako i za svu inkluzivnu decu koja imaju poteškoća u učenju ili radu. Senzorna soba je zapravo specijalna učionica koja zadovoljava specifične potrebe učenika sa posebnim potrebama da osete spoljašnji svet na pravi način, osnosno da budu senzorno integrisani. To znači da se, iako njihova čula normalno funkcionišu, ne podrazumeva i da sve informacije obrađuju na pravi način. Ova učionica omogućava da njihova čula dobiju sve one stimulanse koje zbog svojih poteškoća ne dobijaju na pravi način ili u dovoljnoj meri. Time ubrzavamo i stimulišemo njihov psihomotorni razvoj – kaže Snežana Oluški Vlačić direktorka škole „9. maj“.

Senzorna soba u Zrenjaninu, inače tek četvrta u Srbiji, jedan je od projekata NIS-ovog programa „Zajednici zajedno“ koji ova kompanija uspešno sprovodi već osam godina i putem kojeg podržava projekte lokalnih zajednica. Njime se olakšava funkcionisanje brojnih ustanova i unapređuje rad kulturnih, obrazovnih i sportskih institucija i organizacija.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh