I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Pozorište Zrenjanin
Aktuelno

Kompanija iz Beograda kupila Brodogradilište Begej

Rubikon Shipping Company iz Beograda novi je vlasnik imovine Brodogradilišta Begej doo u stečaju. O tome je odlučio Odbor poverilaca „Brodogradilišta Begej“ u stečaju, prihvativši ponudu Rubikon Shipping Company čija je vrednost 96 miliona dinara.

Podsećamo da je prva prodaja neposrednom pogodbom uz javno prikupljanje ponuda i uz mogućnost poboljšanja ponude održana 14. septembra, kao i da je tada bio ponuđen iznos od 21 milion dinara.

brodogradiliste-begej

Rubikon Shipping Company neće postati vlasnik zemljišta na kojem se nalaze objekti već samo njegov korisnik. Zalihe stečajnog dužnika su u ranijem periodu rasprodate, a oprema se nalazi pod sudskim sporom i nije moguće njeno korišćenje. Sledstveno navedenom, novi vlasnik imovine „Brodogradilišta Begej“ u stečaju će najpre investirati sredstva kako bi se omogućilo potpuno korišćenje kapaciteta u skladu sa namenom. Kako kažu u ovoj kompaniji, već su preduzete brojne mere kako bi se obezbedila električna energija, a radni prostor učinio funkcionalnim. Planirano je da, najpre, bude zaposleno 75 radnika, a u narednoj fazi još 75, u roku od godinu dana

Fordomanija

-Primarni motiv kupovine „Brodogradilišta Begej“ u stečaju proizilazi iz prirode poslovne delatnosti Rubikon Shipping Company. Reč je o regionalnom lideru u rečnom transportu koji je specijalizovan za bezbedni i pouzdani prevoz hemikalija i naftnih derivata. Dugogodišnje iskustvo i rezultati poslovanja doprineli su da naša kompanija zavredi status poželjnog prevoznika velikih naftnih kompanija, rafinerija i trgovaca. U planu je da upravo Brodogradilište Begej bude lokacija na kojoj će se sprovoditi proces rekonstrukcije i modernizacije flote kojom raspolažemo, navode u Rubikon Shipping Company.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Rubikon Shipping Company je osnovana 2007. godine u Beogradu. Upravlja flotom od 14 plovila koja su kapaciteta 25.990 tona. Posluje u brojnim evropskim državama – Ukrajini, Rumuniji, Bugarskoj, Hrvatskoj, Srbiji, Austriji, Nemačkoj, Holandiji, Belgiji. U svom poslovanju uvažava sve standarde i zakone Evropske unije. U 2015. godini kompanija je transportovala 679.000 tona naftnih derivata.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh