I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Kompanija „Gomex“ otvorila Proizvodno-distributivni centar

U industrijskoj zoni „Jugoistok“ danas je svečano otvoren Proizvodno distributivni centar kompanije Gomex namenjen proizvodnji i distribuciji specifične robe poput mesa i mlečnih proizvoda.

Početak rada distributivnog prostora od 1100 kvadrata ozvaničio je ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić simboličnim presecanjem crvene vrpce na ulazu u centar.

Pored ministra Ljajića, brojnim privrednicima i poslovnim partnerima te kompanije obratili su se gradonačelnik Zrenjanina Ivan Bošnjak i osnivač i vlasnik Gomexa, Goran Kovačević.

Fordomanija

Centar je s razlogom „proizvodni“ zato što ćemo ovde godišnje obraditi i zapakovati preko 1000 tona svežeg mesa. „Distributivni“ je zato što će ovde na godišnjem nivou biti prikupljeno oko 3.500 tona suhomesnatih proizvoda naših dobavljača, a potom ih distribuirati do svake naše prodavnice. Našim kupcima ćemo obezbediti kvalitetno i sveže meso i suhomenate proizvode po najvišim higijenskim standardima i potpuno bezbedne za svakodnevnu upotrebu. S druge strane, Gomex će imati mogućnost da u svakom trenutku obezbedi kontrolu proizvoda, od proizvodnje do krajnjeg potrošača, i da istovremeno obezbedi onaj asortiman hlađenih proizvoda koji naši kupci očekuju, najavio je Kovačević.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Gradonačelnik Zrenjanina Ivan Bošnjak ocenio je današnji događaj realnim uspehom kompanije Gomex i pozdravio volju za nastavkom ulaganja u sredinu u kojoj je ponikla.

– Gomex daje primer kvalitetnog tržišnog pristupa i odgovornog ponašanja u lokalnoj sredini. Ovo je domaći investitor koji čini  da čitava jedna zajednica napreduje. Objekat koji se nalazi iza nas dokaz je da je industrijska zona „Jugoistok Ečka“ zaista strateški najbolje mesto za ulaganje, priznato od strane Fajnenšl Tajmsa za jedno od 10 najboljih u Evropi. Pozdravljam opredeljenje da Gomex nastavi svoj razvoj u gradu u kom je i ponikao, i to što je deo zajedničke snage koju svi ulažemo da zaposlimo što više naših sugrađana, i da ujedno takvim projektima pokrijemo i poljoprivredno zemljište koje nas okružuje, rekao je Bošnjak okupljenima.

Ministar Rasim Ljajić istakao je samostalnost projekta izgradnje ovog objekta i isključio bilo kakvu mogućnost da je država pomogla.

Proizvodno distributivni centar izgradjen je za 97 dana, sredstvima u iznosu od 1,5 miliona evra. U prvom momentu rada ovog centra, Gomex je za potrošače pripremio novu paletu proizvoda iz kategorije svežeg mesa, u ekonomičnom MAP pakovanju koje obezbeđuje dodanu svežinu i visok kvalitet uz najviše garancije za zdravstvenu bezbednost.

Za potrebe rada ovog centra zaposleno je tridesetak novih radnika raznih profila koji će raditi u tri smene – od visokih stručnjaka, majstora iz oblasti prehrambene industrije, do manipulativnih radnika, magacionera, vozača. Povećanje zaposlenosti očekuje se srazmerno povećanju obima posla i prometa, saopštila je ta kompanija.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh