I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Kompanija „Gomex“ donirala knjige biblioteci u Sečnju

Kompanija „Gomex“ odazvala se inicijativi Biblioteke „Jovan Dučić“ u Sečnju i donirala više knjiga u cilju obogaćivanja knjižnog fonda.

– Mi smo se bez razmišljanja odlučili da podržimo  projekat „Knjiga na dar“ čiji je cilj povećanje knjižnog fonda ove ustanove. U donaciji se nalaze naslovi svetske beletristike kao i naslovi dečijih lektira. Sve to ima za cilj da mladim ljudima više skrene pažnju na pisanu reč nego što je to slučaj danas sa raznim, često i nepotrebnim i nekorisnim elektronskim izvorima – rekao je na primopredaji donacije  Nedeljko Golušin iz Kompanije Gomex.

– Donacija kompanije „Gomex“ došla nam je  u pravo vreme, budući da smo planirali obogaćivanje knjižnog fonda, a za to u ovom trenutku nije bilo novca. Njihova donacija ovih naslova je tačno ono što nam je u ovom trenutku trebalo i što smo planirali da naručimo – rekla je direktorka biblioteke „Jovan Dučić u Sečnju Mirjana Rikalo. Ona se takođe zahvalila i Ribnjaku „Sutjeska“ koji takođe pomaže ovu ustanovu.

Fordomanija

Kompanija „Gomex“ najavila je da će tokom ove godine nastojati da ovakvim i sličnim akcijama pomogne ustanove kulture koje za to iskažu potrebu.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Narodna biblioteka „Jovan Dučić“ u Sečnju osnovana je  1962. godine međutim koreni kulture i bibliotekarstva u ovom obliku sežu do polovine 19. veka kada je prva čitaonica otvorena u Jaši Tomiću.

 Od 1980. godine u sastavu je Narodnog univerziteta, a naziv „Jovan Dučić“ ponela je 01. januara 2001. godine. U svojoj mreži ima tri aktivna ogranka – u Jaši Tomiću, Sutjesci i Krajišniku – i dva ogranka čiji je fond pozajmljen na korišćenje osnovnim školama u Boki i Jarkovcu.

Danas biblioteka raspolaže sa više od 20 000 naslova, a upisano je preko 4000 članova sa teritorije cele opštine. Naredovniji čitaoci su deca kao i građani starije životne dobi.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh