I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Komemoracija tragično preminulom rukometašu: Željko Bjelica je bio naše dete sveta

Rodbina, mnogobrojni prijatelji, saigrači i poštovaoci danas su se na komemorativnom skupu u Baroknoj sali Gradske kuće oprostili od rukometaša Željka Bjelice.

Dugogodišnji igrač pa potom trener i sportski radnik u Proleteru tragično je izgubio život u saobraćajnoj nesreći. Željko Bjelica rođen je 1. juna 1964. u Nikšiću. Sportsku karijeru započeo je kao fudbaler u FK Sutjeska. Nedugo zatim počeo je da trenira rukomet. U RK Proleter dolazi 1987. godine. Sezonu 89/90. proveo u francuskoj prvo ligi. Nakon toga je bio član šampionske ekipe Proletera sa kojom je dogurao i do finala Kupa Šampiona 1991. Kasnije kao trener vodio je Proleter, sečanjsku Hercegovinu i Gradnulicu. 2013. godine kao pomoćnik treneru Rniću sa Vojvodinom osvaja šampionsku titulu.  Ostvario je vrhunske rezultate u crnogorskom, srpskom i jugoslovenskom rukometu ali njegov najveći uspeh bio je što je imao veliki broj prijatelja i poštovalaca, što je nosio osmeh i dobrotu i na licu i u srcu, jednom rečju divan čovek – rečeno je na komemorativnom skupu.

Svoje uspomene na Željka evocirali su Zlatko Čaušević, Dragiša Aleksić, Momir Rnić, predsednik RSV Slobodan Višekruna, Sveto Bulatović prijatelj iz Nikšića te sportski novinar Budimir Cvijetić.

PerSu marketi

Nikada u svojoj karijeri nisam sreo nekoga ko je pobrao toliko simpatija, stekao toliko prijatelja i poštovalaca – rekao je između ostalog Momir Rnić.  Željko nikada nije gledao ko je koje nacije i vere, ko je bogat, a ko siromašan njega su interesovale samo ljudske osobine. To je preneo i na svoju porodicu, a to je sigurno poneo i iz svoje porodice iz Nikšića. Nas je spojio rukomet ali kasnije druženje i saradnja nikada ne bi bili takvi da on nije bio takav čovek  – dodao je Dragiša Aleksić.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Željko je uvek znao da sasluša, da odtuguje zajedno sa igračima, da se našali, jednostavno da se stavi u svačiju kožu. Verovatno jer je to zaista teško, pogotovo u ovim vremenima gde svako gleda samo sebe i ovakvi ljudi su retkost – rekao je Zlatko Čaušević njegov saigrač od 1987. a kasnije i kum. Željko Bjelica iza sebe je ostavio suprugu Goranku te ćerku Nađu i sina Matiju.

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh