I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Koliko ove godine košta slanje poštanske čestitke?

Poštanske čestitke i ove godine našle su se u ponudi nekoliko tezgi na Trgu dr Zorana Đinđića.

Klasične i muzičke sa zimskim i prazničnim motivima uglavnom privlače pažnju nostalgičnih građana. Mlađe i srednje generacije poslednjih desetak godina praznike čestitaju elektronskim putem.

– Čestitke se svake godine sve manje kupuju da li zbog društvenih mreža ili možda zbog toga što je ljudima jeftinije da pošalju mejl ili SMS poruku, kažu ulični prodavci čestitiki u našem gradu.

lllll

PerSu marketi

Traghom priče o ceni, istražili smo koliko je ove godine koštalo slanje čestitki poštom. Obične čestitke sa motivima Deda Mraza, sneška belića i ostalih prazničnih simbola, mogu se kupiti za 20 dinara. Cena ukrasnih čestitki u kovertama kreće se od 70 dinara, a muzičke se mogu kupiti i za 80 dinara.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

llll

555

U glavnoj pošti čestitke sa kovertama koštaju 50 dinara.

666

Cena markice za područje Srbije iznosi 23 dinara, a ukoliko čestitku težine do 20 grama šaljete u inostranstvo, platićete 70 dinara.

Na osnovu navedenog jasno je da „papirna“ čestitka košta više od elektronske, ali je utisak koji ostavlja pismo u sandučetu u odnosu na gomile sličnih mejlova – neuporediv.

Ukoliko nikome niste poslali čestitku za novogodišnje praznike, bliži se Božić kao lep povod da pokažete danas redak gest pažnje.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh