I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Pozorište Zrenjanin
Aktuelno

Koliko košta celodnevni boravak na gradskim kupalištima?

Gradsko kupalište Peskara, Tisa i bazen na otvorenom mnogima će i ove godine zameniti more. 

Najveći broj kupača ovih dana okuplja se na jezeru Peskara. Portal I love Zrenjanin istražuje koliko je novca potrebno za celodnevni boravak na zrenjaninskim kupalištima.

Peskara

Ukoliko se odlučite da spas u vrelim danima pronađete na gradskom bazenu, neophodno je da znate da je ulaz za decu do pet godina,besplatan. Deci do 12 godina ulaz se naplaćuje 120 dinara, a za odrasle je 180 dinara. Studenti Tehničkog fakulteta “Mihajlo Pupin” mogu ući na bazen za 90 dinara.

PerSu marketi

Ukoliko se odlučite za ležaljku umesto peškira, ta odluka će vas koštati 120 dinara.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Cene sladoleda, u zavisnosti od toga da li je fabrički ili točeni, kreću se od 40 pa do 150 dinara, a cene pića u kafiću od 50 do 250 dinara.

lion-pub-bazen-zrenjanin

U slučaju da ste ljubitelj mesnih ˝čarolija˝sa roštilja, za jedan obrok trebate da izdvojite od 150 do 250 dinara.

Do gradskog bazena možete stići automobilom, a ukoliko nemate tu opciju, cena jedne autobuske karte u gradskom prevozu iznosi 50 dinara.

bazen (2)

Ako se ipak odlučite za kupalište peskara, do tamo se takođe može doći taksijem ili gradskim autobusom, svojim ličnim prevozom, a u tom slučaju budite spremni na manjak parking mesta.

Na peskari možete pronaći pet kafića, gde će vas dočekati različita muzika i usluga. Cene pića se kreću od 50 do 200 dinara za standardna i najčešće tražena gazirana i negazirana pića, dok su cene koktela malo više.

splav peskara tropski bar san marko zrenjanin summer beach

Što se hrane tiče, mogu se pronaći kuvani kukuruz, mekike, pancerote, slatke i slane palačinke. Cene ovih proizvoda kreću se od 50 do 150 dinara. Pored toga, fabrički sladoled se prodaje po različitim cenama, zavisnosti koju vrstu odaberete.

Mogućnost štednje

Pored navedenih troškova, uvek je otvorena opcija uštede i mogućnost da svu hranu i piće ponesete sa sobom od kuće. Na taj način, jedini trošak će vam biti ulaz na bazen, odnosno dolazak do bazena ili peskare, ukoliko ne dolazite peške ili biciklom.

Peskara

Naši sugrađani iz različitih razloga biraju gde će ići da se rashlade. Slabiji plivači, odnosno neplivači i roditelji sa malom decom, češće biraju bazen jer smatraju da je bezbedniji i osećaju se sigurnije. Mladi između 15 i 25 godina češće se odlučuju na peskaru zbog malo šire ponude i većeg broja kupača. Stariji sugradjani se uglavnom odlučuju za odlazak na peskaru u ranijim prepodnevnim časovima, kako bi izbegli veliku gužvu, toplotu i jako sunce.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh