I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

Koje službene automobile voze gradski čelnici?

Nakon najave gradonačelnika da će uporedo sa državom vršiti prodaju službenih vozila radi smanjenja troškova, početkom jula je održana javna prodaja vozila.

Tada su prodata dva vozila Gradske uprave – Pežo 407 i Opel Vectra, a u prethodnoj prodaji koja je održana u februaru, prodata su tri vozila – Pežo 406, Zastava Jugo i Zastava Poly.
Prvo su se prodavala rashodovana vozila koja uglavnom nisu bila u voznom stanju, a na red su došla i ona koja nisu bila ekonomski isplativa za dalje održavanje. Inicijativa za smanjenje voznog parka koja je pokrenuta najpre na republičkom, a onda i lokalnom nivou, biće nastavljena i u narednom periodu. U planu je prodaja nekoliko vozila starosti preko 10 godina koji su prešli 200.000 kilometara. Praktično, postoji potreba za podmlađivanjem voznog parka, ali ne u tolikoj meri da se kupi isti broj novih vozila u odnosu na broj prodatih, već će to biti manje, kažu u Odeljenju za opšte i zajedničke poslove Gradske uprave.

Na Gradsku upravu su trenutno registrovana 34 vozila iako ih je u voznom parku realno manje. Jedan autobus je ustupljen na korišćenje Narodnom muzeju, tri motocikla su data saobraćajnoj policiji, automobil Suzuki ustupljen je ugovorom na korišćenje „Gradskoj stambenoj agenciji“, a po jedan Zastava Jugo dati su Domu zdravlja i „Turističkom centru Zrenjanina“.  Preduzeća koja su uzela vozila Gradske uprave, dužna su da se o njima i staraju.

U preostalom voznom parku Gradske uprave trenutno se mogu videti automobili marke Fiat Punto, Opel Korsa, Zastava Jugo, Dačija Stepvej i tri automobila – Dačija Daster, Dodž Avendžer i Fiat Frimont -na koja po Pravilniku o korišćenju službenih vozila pravo korišćenja imaju najviši lokalni čelnici – gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, njegov zamenik saša Santovac i predsednik Skupštine grada Radovan Bulajić.

PerSu marketi

– Pravilnikom je decidno navedeno ko sve ima pravo i na koji način da koristi vozila. Tim pravilnikom je regulisano da vozila na stalnoj upotrebi sa vozačem imaju gradonačelnik, zamenik gradonačelnika i predsednik Skupštine grada. Odeljenja i službe mogu dobiti vozila na korišćenje uz odobrenje načelnice Gradske uprave, a mogu ih dobiti i druga pravna i fizicka llica ukoliko obavljaju poslove od interesa za Grad Zrenjanin. Republički i pokrajinski poslanici takođe mogu da dobiju vozila onda kada se ukaže potreba i ukoliko im se odobre, kažu u Odeljenju za opšte i zajedničke poslove koje je zaduženo za brigu o voznom parku.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Čuveni crni „Audi“ koji je nekada bio u voznom parku tadašnjeg gradonačelnika Gorana Kneževića, prodat je prodat svojevremeno „Direkciji za izgradnju i uređenje grada“ što je u velikoj meri ustalasalo lokalnu, uglavnom političku javnost.

Foto: ilustracija

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh