I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Ko želi da pruža usluge obezbeđenja, moraće na obuku po zakonu

Grad Zrenjanin spada u gradove koji su među prvima u Srbiji dobili regionalni centar za obuku službenika obezbeđenja u skladu sa novim zakonom o privatnom obezbeđenju.

obuka-za-obezbedjenje

Zrenjaninska firma za poslove privatnog obezbeđenja „Patrol 023“ među prvima je u Srbiji koja je dobila rešenje MUP-sekretarijat Beograd i odpočela sa sprovođenjem obuke kandidata za radnike obezbeđenja, odnosno obuke za odgovorna lica u delatnosti bezbednosti. Pre toga „Patrol 023“ je ispunio sve neophodne tehničke i druge uslove za ovaj izuzetno odgovoran edukativni posao.

SVI ĆE MORATI DA SE LICENCIRAJU

– Novi zakon o firmama za privatno obezbeđenje propisuje i uvodi značajne novine u sektoru usluga bezbednosti, kojima će se celokupni sektor ovih usluga u potpunosti profesionalizovati u skladu sa Evropskim standardima. Mi smo kao firma učinili sve neophodne korake i krenuli u pravcu profesionalizacije, ispoštovali sve zakonske uslove i dobili među prvima u Srbiji rešenje MUP-a, navodi Nikola Đurin, generalni direktor Patrol 023 obezbeđenja.

I Taxi Zrenjanin
nikola-djurin-patrol023

Nikola Đurin, direktor Patrol 023

Novine koje zakon uvodi su obavezna licenciranja kako zaposlenih u ovoj delatnosti tako i firmi koje se bave pruzanjem ovih usluga, bezbednosne provere istih, jasno definisano ovlašćenje službenika obezbeđenja i niz drugih prava i obaveza kako za firme iz ovog sektora tako i za one firme koje koriste usluge obezbeđenja.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Sva pravna i fizička lica koja angažuju firme ili fizička lica bez licence podležu značajnim zakonski sankcijama.

Drugim rečima profesionalizacija ovog sektora dovešće do suzbijanja rada svih onih koji su delatnost obezbeđenja obavljali na neprofesionalan način i naneli štetu renomeu usluga privatne bezbednosti.

UKRATKO O OBUCI

Kao polazna osnova ove profesionalizacije jeste i pohađanje obavezne obuke sertifikovanih centara za pružanje ove usluge na osnovu koje se izdaje licenca MUP-a. Centar sa kojim raspolažemo sprovodiće sledeće obuke:

  1. Obavljanje poslova procene rizika u zaštiti lica, imovine i poslovanja u oblasti privatnog obezbedjenja.
  2. Obavljanje poslova fizicko tehnicke zaštite lica i imovine i održavanja reda na sportskim priredbama, javnim skupovima i drugim mestima okupljanja gradjana.

Osnovna obuka za službenika obezbeđenja sadržana je u 101-om školskom času (osnovi bezbednosti, prava, prve pomoći, PPZ, borilačke veštine i samoodbrane, bezbedno rukovanje vatrenim oružijem) i svega što je neophodno za efikasno obavljanje poslova bezbednosti a dodatno se može pohađati još 7 časova za specijalističke poslove bezbednosti koju kandidati moraju da odslušaju i na osnovu koje stiču mogućnost polaganja za licencu.

Odgovorna lica dužna su da pohađaju osnovnu obuku plus 36 časova o proceni rizika, uključujići i 192 časa oblasti zaštite od požara.

obuka-za-obezbedjenje-

Deo obuke

– U našem centru ovu obuku sprovode eminentni stručnjaci iz svih ovih oblasti koji su morali da ispune stoge zakonske uslove o stručnoj spremi i radnom iskustvu, a ono što naš centar izdvaja je da pored znanja i iskustva poseduju i neophodne veštine da kandidatima prenesu širok spektar primenjlivih znanja koja ih pripremaju ne samo za poslove obezbeđenja već i za sve one kritične životne sitacije.

Interes nam je da kandidatima pružimo sve naophodno da brzo i lako polože stučni ispit i zbog toga se baziram na radu u manjim grupama do 20 polaznika i vrlo otvorenom pristupu profesora prema svim kandidatima. Među profesorima se nalaze priznati zrenjaninski advokati, sudski veštaci, OEBS-ov trener samoodbrane, doktori medicinskih nauka i drugi stručnjaci iz oblasti bezbednosti, dodao je Đurin.

obavezna-obuka-za-obezbedjenje

Deo specijalističke obuke

– Za sve zainteresovane stojimo na raspolaganju radi dodatnih pitanja. Napominjemo da postoji mogucnost sklapanja ugovora sa kompanijama o obučavanju većeg broja zaposlenih uz posebne pogodnosti.

Više o svemu pročitajte ovde.

„Patrol 023“ poslovima obezbeđenja pokriva teritoriju cele Vojvodine, uz Šabac i predstavništvo u Valjevu. Ova firma postoji 10 godina, a pored fizičkog obezbeđenja bavi se i transportom novca, obezbeđenjem javnih skupova i manifestacija, tehničkom zaštitom, obezbeđenjem ribnjaka i useva, a poseduje i interventu patrolu.

MEĐU 15 NAJBOLJIH I SVOJOJ BRANŠI

Kako kažu, mnogo ulažu u obuku i opremu, a potrvrda kvaliteta pružanja usluga dolazi i kroz nedavno svrstavanje ove Zrenjanske firme među petnasest vrhunskih Srpskih firmi iz svoje branše, u konkurenciji od ukupno 184.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh