I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

Da li ste energetski zaštićeni kupac?

Vlada Republike Srbije donela je 21. marta Uredbu o energetski zaštićenom kupcu, čija je primena počela 1. aprila 2013. godine.

Na osnovu Uredbe, kriterijumi za sticanje statusa energetski zaštićenog kupca su

  • ukupan mesečni prihod domaćinstva
  • broj članova domaćinstva i
  • imovno stanje

233044_dugovanja-gradjana09-blic-dusan-milenkovic_f

Status energetski zaštićenog kupca ostvaruje domaćinstvo koje živi u jednoj stambenoj jedinici, sa jednim mernim mestom na kome se meri potrošnnja električne energije, odnosno prirodnog gasa.

PerSu marketi

Energetski zaštićeni kupac može steći pravo na umanjenje mesečne obaveze (računa ) samo za određene količine električne energije ili za određene količine prirodnog gasa, a ne kumulativno.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Pravo na sticanje statusa energetski zaštićenog kupca, za domaćinstva koja nisu korisnici prava na novčanu socijalnu pomoć i dečijeg dodatka, ostvaruje se na osnovu zahteva koji se podnosi Gradskoj upravi. Građani podnose zahtev i preuzimaju obrazce za sticanje statusa energetski zaštićenog kupca u kancelariji broj 69 u zgradi Gradske uprave.

Korisnici prava na novčanu socijalnu pomoć i dečijeg dodatka, stiču status energetski zaštićenog kupca bez podnošenja zahteva, na osnovu podataka kojima raspolaže Ministarstvo nadležno za poslove socijalne zaštite, a u skladu sa kriterijumima iz Uredbe.

Odeljenje za informatku Ministarstva nadležnog za poslove socijalne zaštite će Centru za socijalni rad i Službi za dečiji dodatak dostaviti tabele sa svim relevantnim podacima za korisnike socijalne pomoći i dečijeg dodatka, koje će službe dopuniti sa potrebnim podacima za merne uređaje za električnu energiju ili prirodni gas. Kada podaci iz Ministarstva budu dostavljeni navedenim službama, korisnici prava će biti obavešteni o načinu dostavljanja podataka, kako bi se građanima omogućilo što lakše i efikasnije ostvarivanja prava na umanjenje računa za električnu energiju, odnosno prirodni gas.

Foto:blic.rs

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh