I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Pozorište Zrenjanin
Aktuelno

Klimatizacija u bolnici poboljšana – traži se dugoročno rešenje

Čekanje na preglede kod specijaliste ili bolničko lečenje, prošle godine u ovo vreme bili su nepodnošljivi.

Pacijenti su se žalili na nesnosne vrućine u zgradi nove bolnice, na ustajali vazduh, a isti problem imali su i zaposleni. U hirurškim salama je bilo i do 30 stepeni zbog čega su lekari i osoblje glasno negodovali.

bolnica11

Direktorka Opšte bolnice „Đorđe Joanović“, dr Gordana Kozlovački, kaže da je nedavno situacija poboljšana.

Fordomanija

-Klimatizacija je značajno poboljšana pre oko mesec dana nakon reparacije jednog rashladnog agregata – čilera, putem nabavke kompresorske jedinice čime su zadovoljeni bazični zahtevi za ove tropske temperature. Došlo je i do dodatnog pojačanja u vidu mobilnih rashladnih uređaja i ventilatora za Odeljenje hitnih stanja i Specijalističku polikliniku, izjavila je direktorka bolnice portalu I love Zrenjanin.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Ona dodaje i da se kao dugoročno rešenje jedino vidi nabavka novog rashladnog agregata sa 4 kompresorske jedinice, u vrednosti oko 20 miliona dinara, za šta ustanova očekuje sredstva od pokrajine kao osnivača i lokalnih samouprava u Srednjobanatskom okrugu.

-Bitno je da su uslovi sada takvi da više nema ni jednog prigovora na klimatizaciju i da proces pružanja zdravstvene zaštite teče nesmetano, navodi dr Kozlovački.

  • Divider

  • Divider
Na vrh