I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Kite surf – zmajevi polako osvajaju i Zrenjanin (VIDEO)

Poslednjih nekoliko nedelja na jednom od jezera južno od Zrenjanina pažnju prolaznika i vozača privlači lep i za naše prilike neobičan prizor.

Kite surf ili surfovanje pomoću zmaja u svetu, pogotovo na moru, nije ništa neobično, međutim u našoj ravnici to do sada nije bio slučaj. Da imamo vetar, imamo, vodenih površina takođe ali uslove za ovaj sport otkrio je i  to ne sasvim slučajno Drago Grubnić instruktor iz Beograda. Kako sam kaže zna da u Banatu ima i vode i vetrova, pa mu je tako pažnju prvo privukla velika vodena površina ucrtana na Google mapsu, a kada je došao i da je obiđe oduševio se i rešio da koristi svaki vetroviti dan.

Njegovim stopama kreću i oni koji imaju licencu za bavljenjem ovim sportom, a verovali ili ne u Beogradu ih je preko 1000.  – Šteta je jedino što je tek 100-njak njih aktivno jer ne znaju za „domaće“ bliže destinacije već misle da je to rezervisano samo za crnogorsko, grčko, Karipsko ili neko drugo egzotično primorje – kaže Grubnić. Da li će se ovaj potencijal iskoristiti i u nekom ozbiljnijem turističkom pogledu, videćemo u narednom periodu jer razgovori na takvu temu se vode. Mi smo zasad samo malo zagrebali temu o ovom ekstremnom i izuzetno uzbudljivom sportu.

PerSu marketi

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh