I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Kineska nacionalna elektroenergetska korporacija stiže u Zrenjanin

Grad Zrenjanin i kineska nacionalna elektroenergetska korporacija CNEEC potpisali su danas Memorandum o razumevanju koji za cilj ima  ustavljanje saradnje u razvoju energije, infrastrukture i projekata zaštite životne sredine, otpada i vode.

potpisivanje-sporazuma

Potpisivnju su prisustovali  gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i potpredsednik CNEEC Li Čengaj, kao  generalni direktor kineske korporacije Zang Dekun i potpredsednik Srpske napredne stranke  Goran Knežević.

– Danas je veliki dan za Zrenjanin i Srbiju, ovo rezultat pregovora koji traju više meseci, izjavio je novoizabrani gradonačelnik Zrenjanina, koji kaže da će se ova priča razvijati u više pravaca :

I Taxi Zrenjanin

Kargo centar u blizini reke Begej, odnosno sam aerodrom će biti uključen u celu priču, kao i deo industrijskih zona, jer su naši prijatelji iz Kine zainteresovani za 100 hektara industrijske zone, u koju bi oni dovodili svoje privrednike, odnosno svoje kompanije iz Kine. Treća oblast je zaštita životne sredine i oblast enegetike.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Konkretezacija prethodnog razgovora realizovaće  se posle razgovora u samoj vladi republike Srbije.

CNEEC kineska nacionalna elektroenergetska tehnološka korporacija je u vlasništvu republike Kine radi u 40 zemalja sveta i zapošljava oko četiri miliona ljudi.

Koliko će tačno investirati u Zrenjanin trenutno nije poznato jer se projekti još uvek razrađuju, potpredsednik ove kineske korporacije kaže da će u sličnom projektu koji se realizuje na teritoriji opštine Ub,  zaposliti  oko 15000 radnika i kako je planirano, biće uloženo oko milijardnu i dve stotine miliona evra direktne investicije za pomenutu opštinu.

 

Postoje tri razloga zbog kojih smo se odlučili da investiramo u Zrenjanin, prvi je politika Kineske vlade, tačnije da se prekobrojna industrija izmešta iz naše zemlje, drugi je trenutak u kome se Srbija nalazi, potreba za reindustralizacijom i brzim razvojem i treći očekivani ulazak Srbije u EU, očekujemo obostranu korist i benefite, dodali su na kraju predstavnici ove kineske kompanije.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh