I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Kilometar i po kobasice spreman za subotu u Belom Blatu (VIDEO)

 V Festival kobasica i domaće rakije održava se u živopisnom selu Belo Blato u subotu 10. februara.

Vredni domaćini koji zapravo ne dangube nijedan dan u godini pripremajući ovu manifestaciju za koju se čulo ne samo u granicama naše zemlje već i mnogo šire odavno su sve pripremili. Ostalo je još samo finalno pripremanje onog zbog čega se početkom februara i dolazi u Belo Blato, a to je njeno veličanstvo kobasica. Pripremljena je skoro tona svežeg mesa i pripadajućih začina što će na kraju dati gotovo 1,5 kilometar ovog proizvoda. Upravo to zabeležili smo našom kamerom, a upoznaćete Jožefa, Kosmina, Lacija, Đuru, Ervina, Peru, Vlatka, Andreja, Roberta, Paju, Pala, Janka i još mnoge kojima nismo stigli da popamtimo imena.

Ne zaboravite okupljanje takmičarskih ekipa je u subotu 10. febraura od 08 h, a za sve goste biće poslužen i tradicionalni svinjokoljski fruštuk od 08:30 h, što podrazumeva gronik, džigericu, krv sa lukom i još mnogo štošta i to po veoma korektnoj ceni od 250 dinara, zajedno sa salatom i hlebom. Ručak, takođe svinjokoljski, je od 13 h, po ceni od 300 dinara.

PerSu marketi
Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh