I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Univer export
  • Kuća zdravlja
Aktuelno

Kazna za vožnju biciklom u pešačkoj zoni 5000 dinara

U glavnoj gradskoj ulici svakodnevno se mogu zateći građani koji voze bicikle bez obzira na činjenicu da je to isključivo pešačka zona.

bicikli-pesacka-zona

Nije retkost videti ni komunalne policajce koji tekve građane zaustavljaju i opominju, ali nisu u mogućnosti da kažnjavaju jer se vožnja biciklom u pešačkoj zoni tretira kao saobraćajni prekršaj.

– Odeljenje Komunalne policije i Odeljenje saobraćajne policije inicirala su zajedničku akciju u kojoj smo mi odradili logistički i operativni deo, a saobraćajna policija je finalizirala ispisivanjem prekršajnih naloga neodgovornim sugrađanima. Važno je naglasiti da smo pre ove akcije imali i niz preventivnih, u kojima su patrole Komunalne policije upozoravale i usmeno opominjale vozače bicikala koji su se svojim prevoznim sredstvom kretali kroz glavnu ulicu, ali na žalost to nije dalo očekivane rezultate, kaže načelnik Odeljenja Komunalne policije Igor Virijević.

I Taxi Zrenjanin

biciklisti
Vozači bicikala osim što ne razmišljaju o ugrožavanju bezbednosti najpre dece i starih osoba, tako u većini slučajeva nisu upoznati ni sa činjenicom da kazna za ovaj prekršaj iznosi 5000 dinara.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

U protekloj godini je kažnjeno između 80-90 počinilaca prekršaja, dok je samo u ovoj poslednjoj akciji kažnjeno 15 počinilaca. Dogovoreno je da zajednička akcija sa saobraćajnom policijom nastavi u kontinuitetu, do kraja leta, kaže Virijević.

Vozači bicikala koji nemaju strpljenja da prepešače glavnu ulicu, za vožnju mogu koristiti Pupinovu ulicu.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh