I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • 3D gradjevinska kuca
  • Kuća zdravlja
Aktuelno

Kazna za vožnju biciklom u pešačkoj zoni 5000 dinara

U glavnoj gradskoj ulici svakodnevno se mogu zateći građani koji voze bicikle bez obzira na činjenicu da je to isključivo pešačka zona.

bicikli-pesacka-zona

Nije retkost videti ni komunalne policajce koji tekve građane zaustavljaju i opominju, ali nisu u mogućnosti da kažnjavaju jer se vožnja biciklom u pešačkoj zoni tretira kao saobraćajni prekršaj.

– Odeljenje Komunalne policije i Odeljenje saobraćajne policije inicirala su zajedničku akciju u kojoj smo mi odradili logistički i operativni deo, a saobraćajna policija je finalizirala ispisivanjem prekršajnih naloga neodgovornim sugrađanima. Važno je naglasiti da smo pre ove akcije imali i niz preventivnih, u kojima su patrole Komunalne policije upozoravale i usmeno opominjale vozače bicikala koji su se svojim prevoznim sredstvom kretali kroz glavnu ulicu, ali na žalost to nije dalo očekivane rezultate, kaže načelnik Odeljenja Komunalne policije Igor Virijević.

PerSu marketi

biciklisti
Vozači bicikala osim što ne razmišljaju o ugrožavanju bezbednosti najpre dece i starih osoba, tako u većini slučajeva nisu upoznati ni sa činjenicom da kazna za ovaj prekršaj iznosi 5000 dinara.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

U protekloj godini je kažnjeno između 80-90 počinilaca prekršaja, dok je samo u ovoj poslednjoj akciji kažnjeno 15 počinilaca. Dogovoreno je da zajednička akcija sa saobraćajnom policijom nastavi u kontinuitetu, do kraja leta, kaže Virijević.

Vozači bicikala koji nemaju strpljenja da prepešače glavnu ulicu, za vožnju mogu koristiti Pupinovu ulicu.

  • Divider

  • Divider
Na vrh