I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

Karolina Grujić snimila spot sa predstavnicom Slovenije na Eurosongu (VIDEO)

Karolina Grujić je talentovana 11 – godišnja muzičarka, koja komponuje, piše tekstove i peva na engleskom, slovenačkom i srpskom jeziku.

Foto: rtvslo.si

Karolina Grujić se prošle godine sa svojom porodicom iz Zrenjanina preselila u Ljubljanu. Nakon što je pobedila na konkursu za mlade kompozitore u Britanskoj školi, snimila je duet sa popularnom slovenačkom pevačicom Tinkarom Kovač, koja je predstavljala Sloveniju na Eurosongu 2014. godine u Kopenhagenu.

– Na početku sam bila veoma tužna, jer sam napustila svoje rodno mesto, ali sada vidim da nije bilo ništa strašno. Sviđa mi se ovde, bolje je, lepše, imam dobre prijatelje ovde – rekla je Karolina u nedavnom intervjuu za Radio – televiziju Slovenije.

I Taxi Zrenjanin

Karolinina starija sestra Margareta je prva otišla u Ljubljanu, kako bi upisala Konzervatorijum za muziku i balet. Zatim je, pre godinu dana, ostatak porodice takođe odlučio da se preseli. Porodica se tako okupila u Ljubljani. Karolinin i Margaretin otac je poznati profesor Mileta Grujić, koji je takođe muzičar (trenutno svira u bendu Fast Forward).

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Mileti i ćerkama je muzika pomogla da se snađu u drugoj zemlji, dok se mama Ivana bavi programiranjem.

Napisala je „Magičan dan“ … i pobedila!

Pored osnovne škole, Karolina pohađa Konservatorijum za muziku i balet, svira klavir i uči pevanje. Prošle godine, odlučila je da se prijavi za „Comp Comp“ konkurs za mlade kompozitore u Britanskoj školi. Za pesmu Magičan dan sama je napisala tekst i muziku, a proglašena je za jednog od pet pobednika.

Nagrada je bila snimanje spota sa Tinkarom Kovač, koja je bila članica žirija.

Pesme piše na slovenačkom jeziku

Karolina piše svoje pesme na slovenačkom. Jezik je već učila u Zrenjaninu, u Društvu Slovenaca Planika. Ovo znanje je bila odlična osnova za budućnost. To joj je pomoglo i da brzo nađe prijatelje u Sloveniji. Na facebook – u se oglašava na oba jezika, tako da je razumeju prijatelji u Srbiji i Sloveniji.

Porodica Grujić na okupu u Sloveniji

Radije peva na engleskom

Kao i svaki običan tinejdžer, radije peva na engleskom:

– Nekako je lakše pevati na engleskom, kada su u pitanju pesme koje nisam ja napisala, jer stalno slušamo i učimo engleski. Ali kada napišem pesmu na slovenačkom, treba mi samo malo vežbanja i to lako ide uz klavir – kaže Karolina.

Karolina je do sada napisala četiri pesme i trenutno već razmišlja da snimi album.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh