I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Kampanja o dostupnosti zdravstvene zaštite za žene sa invaliditetom

U okviru kampanje “Dostupnost zdravstvene zaštite za žene sa invaliditetom u Zrenjaninu”, Zrenjaninski edukativni centar organizovao je tribinu na kojoj su govorile koordinatorka te organizacije Radoslava Aralica, načelnica Dispanzera za žene – doktorka Gordana Marković i Svjetlana Timotić, koordinatorka novosadcke organizacije …IZ KRUGA – VOJVODINA koja se bavi pitanjima žena sa invaliditetom.

tribina

Na početku tribine prikazan je film “Vidljive” namenski rađen za ovu kampanju, a koji je izazvao mnogobrojne komentare u sali.

– Sve pohvale za ovaj film. On prikazuje realnu sliku stanja, ali nije urađen patetično i sa žaljenjem nas koje imamo invaliditet. Verujem da niko ne može ostati radvnodušan nakon njega, rekla je Svjetlana Timotić.

PerSu marketi

vidljive

Akcenat dalje diskusije i predavanja bio je na reproduktivnom ženskom zdravlju kako žena sa invaliditetom, tako i onih koje ga nemaju.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Načelnica Dispanzera za žene, dr Marković, pohvalila je kampanju Zrenjaninskog edukativnog centra, iznevši nedostatke i zastarelu opremu sa kojom se ta ustanova suočava.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

– Ja se nadam da će se do kraja godine rešiti i prostala dva problema, pored rampe koja se trenutno rešava, a to je nabavka hidrauličnog stola i prenosivog ultrazvuka. Ginekološki sto koji smo videli u filmu ima sigurno oko 60 godina. Hvala vam što ste pokrenuli ovu temu. Imam utisak da smo svi bili slepi pred problemima sa kojima se ove žene susreću, rekla je dr Marković, dodavši da je film „pun pogodak“ i da bi ga trebalo prikazati većem broju ljudi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na kraju tribine, žene su potpisale adresirane razglednice ministrima naše države. Ove razglednice su deo kampanje “Potpisujem” sa porukom: “Obećane su strože kazne za nasilnike. Obećano je da će proganjanje biti krivično delo. Obećane su hitne mere zaštite za žrtve nasilja. Obećana je podrška SOS telefonima za žene žrtve nasilja. Obećani su krizni centri za žrtve silovanja. Niko ne voli prazna obećanja. Ono što niko ne voli treba promeniti. Potpisujem primenu Konvencije protiv nasilja prema ženama.”

razglednice-ministrima

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh