I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • 3D gradjevinska kuca
  • Kuća zdravlja
Aktuelno

Kako je Zrenjanin obeležio Svetski dan borbe protiv tuberkuloze

Crveni krst Zrenjanin obeležio je danas Svetski dan borbe protiv tuberkuloze uz moto „Otkriti, lečiti i izlečiti“.

Ceo mart je u ovoj organizaciji u Zrenjaninu bio posvećen realizaciji projekta „Kontrola tuberkuloze u Srbiji“. U delu projekta „Aktivno traganje za obolelima, među korisnicima programa „Narodna kuhinja“ izvršeno je anketiranje osamdeset punoletnih korisnika i popunjeni su upitnici koje je sačinio Crveni krst Srbije.

crveni-krst

– U našim prostorijama danas su vršeni preventivni pregledi i anketiranje korisnika programa „Narodna kuhinja“. Osim traganja za potencijalno obolelima od tuberkuloze, oni su imali priliku da postave pitanja u vezi sopstvenog zdravstvenog stanja, saopšteno je iz Crvenog krsta Zrenjanin.

I Taxi Zrenjanin

Informacije o preventivnim aktivnostima u okviru projekta „Kontrola tuberkuloze u Srbiji“ davala je sekretarka organizacije Aleksandra Tanasijević, a podatke o trenutnom stanju i lečenju tuberkuloze na teritoriji grada Zrenjanina predstavio je dr Branislav Martinov, volonter Crvenog krsta i pomoćnik direktora Specijalne bolnice za plućne bolesti „Dr Vasa Savić“.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

crveni-krst1

Činjenicom da se za tuberkulozom aktivno traga i ne čeka se da se ona razvije i pasivno otkrije, moguće je rano otkrivanje novih slučajeva oboljevanja i rano započinjanje lečenje. Na taj način se najefikasnije prekida lanac prenosa infekcije, a broj oboljevanja opada. Većina obolelih od plućne tuberkuloze već posle dve nedelje lečenja postaju nezarazni i bezopasni za okolinu.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh