I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

Kako do blistavog osmeha?

U današnjem svetu, u kojem estetika igra veliku ulogu, stomatologija svakako zauzima posebno mesto. U poslednje vreme, jedna stomatološka procedura privlači veliku pažnju. Radi se o beljenju ili izbeljivanju zuba. Za nju su vezane mnoge predrasude i nedoumice.

 izbeljivanje zuba

Prvo, da odmah kažemo da postoje dve osnovne vrste beljenja zuba. Beljenje vitalnih i beljenje devitalizovanih zuba, onih kojima je izvađen živac i napunjeni kanali korena. Ovom prilikom biće reči o beljenju vitalnih zuba, a neki drugi put osvrnućemo se i na beljenje avitalnih zuba.

Kod većine nas, zubi koji nam izniknu su svetlo beli i sjajni, zahvaljujući neorganskom omotaču zuba, nalik porcelanu – gleđi. Gleđ je sastavljena od miliona sitnih gleđnih prizmi poređanih u kristalnu rešetku, koji zubu daju čvrstinu, otpornost na sile žvakanja i već spomenut sjajni izgled. Gleđ je najtvrđe i najčvršće tkivo u ljudskom organizmu i predstavlja odličnu zaštitu za unutrašnja zubna tkiva, dentin i pulpu. Ipak, tokom života, dolazi do taloženja pigmenata i ostalog organskog debrisa iz pljuvačke, hrane, obojenih pića, duvana i sl, izmedju gleđnih prizmi. Usled ovoga, gleđ, a samim tim i zubi, gube svoj prirodni sjaj i belinu. Vremenom postaju tamniji, žućkasti ili čak braonkasti.

I Taxi Zrenjanin

beljenje-zuba-1

U poslednje vreme, na tržištu su se pojavili brojni preparati u obliku gelova, tračica i sl. za kućno izbeljivanje zuba. Kako nijedan od tih proizvoda nije stručno ispitan u smislu njegove delotvornosti i što je još važnije bezbednosti za ljudsku primenu, ja ih ne bih preporučio čitaocima portala, jer niko ne može da im garantuje za rezultate i eventualne posledice primene istih.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

 Sa druge strane, profesionalno ordinacijsko beljenje zuba, sa danas nam dostupnim stomatološkim preparatima i tehnikama, obezbeđuje nam delotvorno i bezbedno izbeljivanje. Uz pomoć modernih materijala, omogućeno nam je da delujemo i uklanjamo isključivo pomenute pigmente i organski debris između kristala gleđnih prizmi, koji su odgovorni za potamnjivanje zuba. Na ovaj način zubima vraćamo prvobitan sjaj i belinu, ne narušavajući integritet gleđne strukture i ne narušavajući funkciju i zdravlje zuba. Dakle, na bezbedan i neškodljiv način ljudima darujemo neodoljiv i blistav osmeh, koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim!

beljenje zuba Veliki osmeh

Još jedna bitna stavka u ovoj priči je svakako dostupnost i cena usluge. Kako je na samom početku primene ovih metoda usluga bila zaista skupa i njena dostupnost je bila ograničena na uzak krug ljudi, medijske ličnosti, glumci, pevači … Međutim, sada je priča posve drugačija. Dovoljno je reći da je profesionalno izbeljivanje zuba danas dostupno i ljudima sa, recimo, prosečnom srpskom platom.

Za sve dodatne informacije i eventualno zakazivanje možete nam se obratiti na telefone mob: 064 146 78 82 i  fix: 530 726, kao i putem e – maila drmarkokosi@gmail.com. Takođe, nas možete pronaći i na facebook stranici  Stomatološka ordinacija „Veliki Osmeh“ Zrenjanin.

Srdačno, Vaš dr Marko Kosi

Stomatološka ordinacija “Veliki Osmeh”

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh