I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Veliko interesovanje: Ruski carski balet i 4. i 5. novembra u Zrenjaninu

Zbog velikog interesovanja za baletsku predstavu „Labudovo jezero“ koje će u Zrenjaninu izvesti jedna od najpoznatijih svetskih baletskih trupa – Ruski carski balet iz Moskve, pored ranije najavljenog nastupa 4.novembra, za dan kasnije, 5. novembar, organizovan je još jedan nastup.

Zrenjaninci će ovaj baletski spektakl u oba dana moći da gledaju u istom terminu u 20 sati, u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina.

Pored Čačka i Beograda, Zrenjanin je jedan od tri srpska grada u kojem će ovaj ansambl do kraja godine izvesti najigraniju baletsku predstavu Petra Iljiča Čajkovskog – „Labudovo jezero“.
Plesni ansambl „Ruskog carskog baleta“ osnovali su 1994. godine Gediminas Taranda, solista Boljšoj teatra, dobitnik mnogih nagrada i priznanja za ples i koreografiju i solista Nikolaj Ankošin, a na inicijativu Maje Pliseckaje, kraljice ruskog baleta i simbola Boljšoj teatra, koja postaje njihova počasna predsednica. Ansambl danas broji 45 članova koji dolaze iz najboljih baletskih škola Rusije: Moskve, Sant Peterburga i Perma. Deluju pod mentorstvom uglednih baletskih učitelja, a njihovo stvaralaštvo se temelji na izvedbama klasičnih baletskih dela i plesnim delima savremenih autora.

Predstave uključuju virtuozan ples i prekrasne kostime Boljšoj i Marinski teatra. Bogat repertoar, virtuozna plesna umeća, te gostovanja širom sveta, svrstavaju ovaj ansambl u sam vrh svetske baletske scene.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
PerSu marketi

Labudovo jezero je balet u tri čina po muzici P.I. Čajkovskog i u koreografiji Ivanova i Petipe. Solisti su Lina Seveliova i Nariman Bekzhanov. Labudovo jezero prelazi iz sveta magije i mističnih bića u realni svet. To je priča u kojoj vrline ljubavi i praštanja na kraju pobeđuju zlo i izdaju.

 

Uz adekvatnu scenografiju i vrhunske igrače gostujućeg ansambla, naše sugrađane očekuje jedinstven spektakl, koji mnogi dožive jednom u životu.

Karte se mogu kupiti na biletarnici Kulturnog centra Zrenjanina, svakog radnog dana i subotom od 10-12 pre podne i od 18-20 posle podne.

Cena ulaznice je 900 dinara.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh