I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

„Jugoremediju“ zakupio novosadski „Union medik“

Zrenjaninska Jugoremedija u stečaju, izdata je na današnjem javnom nadmetanju u zakup novosadskoj firmi Union medik.

Vlasnik i direktor Union medika Milan Selaković bio je jedini ponuđač i prihvatio je mesečnu cenu zakupa od 50.000 evra, plus PDV, koju je odredio stečajni upravnik Jugoremedije Radovan Savić.

 

Oglas za davanje u zakup Jugoremedije objavljen je 1. avgusta, a za učešće na nadmetanju bio je potreban depozit od pet miliona dinara. Uslov da su zainteresovani zakupci najmanje godinu dana registrovani za proizvodnju lekova ispunio je samo Union medik, a potpisivanje ugovora o zakupu će biti naredne nedelje.

PerSu marketi

Savić je novinarima rekao da će ugovor o zakupu biti oročen do okončanja stečajnog postupka ili do primene plana reorganizacije Jugoremedije, koji je podnet pre petnaestak dana.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

On je ocenio da su za ponovno pokretanje proizvodnje u Jugoremediji potrebna značajna sredstva i da će priprema trajati tri meseca.

IZGUBLJENE LICENCE ZA PROIZVODNJU POJEDINIH LEKOVA

„Izgubljene su licence za neke proizvode, kao što su lek Trental i Lasiks. Suština je da je od velike palete proizvoda ove fabrike izgubljena mogućnost za proizvodnju tek tri, četiri leka. Važno je da zakupac dobije dozvolu za pokretanje proizvodnje i onda će sve ići mnogo lakše“, rekao je Savić.

Novi zakupac Jugoremedije Milan Selaković nije hteo novinarima da govori o planovima svoje firme.

Zrenjaninska fabrika je ponuđena u zakup pošto je tehnička saradnja sa slovačkom firmom neuspešno okončana. Zakup će biti izvor sredstava za dalji postupak stečaja Jugoremedije, ali i prilika za ponovno pokretanje proizvodnje i nova upošljavanja.

Izvor : Beta, Foto : novosti.rs

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh