I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • 3D gradjevinska kuca
  • Kuća zdravlja
Aktuelno

„Jugoremediju“ zakupio novosadski „Union medik“

Zrenjaninska Jugoremedija u stečaju, izdata je na današnjem javnom nadmetanju u zakup novosadskoj firmi Union medik.

Vlasnik i direktor Union medika Milan Selaković bio je jedini ponuđač i prihvatio je mesečnu cenu zakupa od 50.000 evra, plus PDV, koju je odredio stečajni upravnik Jugoremedije Radovan Savić.

 

Oglas za davanje u zakup Jugoremedije objavljen je 1. avgusta, a za učešće na nadmetanju bio je potreban depozit od pet miliona dinara. Uslov da su zainteresovani zakupci najmanje godinu dana registrovani za proizvodnju lekova ispunio je samo Union medik, a potpisivanje ugovora o zakupu će biti naredne nedelje.

Fordomanija

Savić je novinarima rekao da će ugovor o zakupu biti oročen do okončanja stečajnog postupka ili do primene plana reorganizacije Jugoremedije, koji je podnet pre petnaestak dana.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

On je ocenio da su za ponovno pokretanje proizvodnje u Jugoremediji potrebna značajna sredstva i da će priprema trajati tri meseca.

IZGUBLJENE LICENCE ZA PROIZVODNJU POJEDINIH LEKOVA

„Izgubljene su licence za neke proizvode, kao što su lek Trental i Lasiks. Suština je da je od velike palete proizvoda ove fabrike izgubljena mogućnost za proizvodnju tek tri, četiri leka. Važno je da zakupac dobije dozvolu za pokretanje proizvodnje i onda će sve ići mnogo lakše“, rekao je Savić.

Novi zakupac Jugoremedije Milan Selaković nije hteo novinarima da govori o planovima svoje firme.

Zrenjaninska fabrika je ponuđena u zakup pošto je tehnička saradnja sa slovačkom firmom neuspešno okončana. Zakup će biti izvor sredstava za dalji postupak stečaja Jugoremedije, ali i prilika za ponovno pokretanje proizvodnje i nova upošljavanja.

Izvor : Beta, Foto : novosti.rs

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh