I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Još pet porodica dobilo socijalne stanove u Ulici Franje Kluza

Ključeve od socijalnih stanova izgrađenih u Ulici Franje Kluza u Zrenjaninu danas je dobilo pet porodica. Prethodno je, u decembru 2015. godine, stanove takođe dobilo pet porodica.

socijalni-stanovi

-Očigledno se ovo pokazalo kao dobar projekat jer je u drugom krugu kada smo raspisali konkurs interesovanje bilo mnogo veće. Naši sugrađani nisu verovali da tako nešto može da se desi, da baš oni dobiju ovakav stan. Od ljudi koji su prošle zime useljeni u stanove imamo veoma pozitivne utiske, i očigledno je da ćemo morati da nastavimo sa ovim dobrim projektom i vrlo brzo ćemo krenuti u realizaciju projektno-tehničke dokumentacije i pokušaćemo da sa državom napravimo novi aranžman, istakao je Janjić.

Dragan Komatina dobio je krov nad glavom posle 36 godina podstanarskog života.

PerSu marketi

-Zahvaljujem se svima, ovo je za svaku pohvalu. Podstanarski život je težak. Sa jednom platom živimo žena, sin i ja, ali važno je da smo zdravi i da smo dočekali ovaj lep dan.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Za samohranu majku dvoje dece, Jović Ibojku, danas počinje novi život.

– Osamnaest godina sam podstanar, osim svoje plate nemam ništa, i ovo danas nama puno znači. Trebalo je prikupiti dosta dokumentacije, i uopšte se nisam nadala da baš mi možemo dobiti krov nad glavom, kaže ova žena.

Šestočlana porodica Pap takođe nije očekivala da će biti među onima koji su dobili stanove.

– Dugo smo stanovali privatno, cene stanarina su visoke, i ovo će promeniti našu budućnost. Pošto smo dugo čekali odgovor, već smo mislili da od toga nema ništa, međutim usledilo je prijatno iznenađenje, kaže Pap Verona.

socijalni-stanovi1

Deset socijalnih stanova u Ulici Franje Kluza izgrađeni su u saradnji sa Vladom Republike Srbije. Investicija je koštala oko 35 miliona dinara, od čega je 25 obezbedila Republika za finansiranje građevinskih radova, a sa 10 miliona je učestvovala lokalna samouprava kroz zemljište i infrastrukturu. Stanovi su opremeljeni strujom, vodom i plinom.

Stanovi se ne izdaju porodicama ili građanima bez primanja, već onim građanima koji imaju redovna primanja koja ne prelaze republički prosek. Stanovi se daju u zakup na period od tri godine, uz mogućnost obnavljanja ugovornog odnosa, bez prava na otkup. Korisnici stanova dužni su da plaćaju mesečnu kiriju čiji iznos ne sme da prelazi 30 odsto njihovih primanja i primanja članova domaćinstva. Zakupac je obavezan da snosi troškove tekućeg održavanja stana i komunalnih usluga.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh