I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Još jedan apel – nikako se ne krećite po zaleđenom jezeru ili reci

Nakon više godina blagih zima, ova tekuća baš je rešila da nam pokaže zube.

Dugotrajni period „minusa“ stvorio je osim na gradskim jezerima ledenu koru i na reci Begej, a to je opet pobudilo želju pojedinaca da probaju „zabranjeno voće“. Iako se u svim medijima ukazuje na opasnosti koje vrebaju od hodanja po ledenoj kori to očigledno nekima ne dopire do ušiju. Nije retkost tokom bilo kojeg dela dana videti kako pojedinci, grupe, a ponekad očigledno i cele porodice kreću šetnju ili čak klizanje po zaleđenoj površini. Ovih dana zatekli smo čak i dvojicu biciklista.

U nedavnom intervjuu za naš portal Goran Kaurić predsednik Ronilačkog Begej je decidno izjavio:  – Naš savet i apel je da se nikako ne treba kretati po zaleđenim površinama reka i jezera. Bez obzira koliko bili jaki mrazevi i ledena kora se činila debela to može da bude zamka.

Fordomanija

Šetnja po ledu naizgled primamljiva, izuzetno je opasna

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Vazdušni džepovi kao ruski rulet

Ispod vode je uvek moguće stvaranje vazdušnih džepova ispod kojih je led veoma tanak i lako puca. Da stvar bude gora takva mesta ako su još prekrivena snegom predstavljaju pravu skrivenu opasnost sa često fatalnim posledicama – zaključio je Kaurić.

Šetnja po zaleđenoj površini reke puna je skrivenih opasnosti

Na led na velikom odmoru

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh