I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

Javni toalet u Zrenjaninu tri i po godine van funkcije

Javni toalet u Zrenjaninu u neposrednoj blizini Vodotornja, nije u funkciji pune tri i po godine zbog čega se i danas žale naročito oni koji u naš grad dolaze sa strane.

javni-wc-zrenjanin

Pre nego što je objekat zatvoren za upotrebu, bio je raspoloživ danonoćno sve dok, nakon ukazivanja JKP „Čistoća i zelenilo“ koje je održavalo javni toalet, da postoji kvar na vodovodnim instalacijama. Cifre na računu za utrošak vode dokazale su da je upravo kvar instalacija ispod samog objekta uzrok neuobičajeno velikog utroška vode. Iz „Čistoće“ je tada sugerisano da objekat nije bezbedan za korišćenje jer postoji opasnost od njegovog urušavanja usled ispiranja zemmljišta ispod objekta.

Nakon toga, 22. januara 2013. godine, izvršen je uviđaja građevinskog inspektora kada je i doneta odluka da se ovaj objekat zatvori zbog lošeg stanja, pre svega podzemne vodovodne instalacije. Sačinjen je i zapisnik u kom je navedeno da je zatečena vlaga na spoljašnjim betonskim zidovima, pokrivna betonska ploča na objektu nije zaštićena hidroizolacijom, unutršnja stolarija je dotrajala, na gazištima prilaznog stepeništa kruni se i osipa beton, boja otpada sa plafona i zidova.

I Taxi Zrenjanin

– Nakon zapisnika o uviđaju koji je sačinila građevinska inspekcija sačinjen je predmer i predračun radova koji bi trebalo izvesti kako bi se taj objekat doveo u funkcionalno stanje i pustio u rad. Predviđena je demontaža psotojeće sanitarije, rušenje betonskih stepenica, podnih i zidnih keramičkih pločica, vrata i prozora. Renoviranje obuhvata stolarske, keramičarske, armirano-betonske, molersko-farbarske radove, a u istom nisu predviđeni elektroinstalaterski radovi kao i nova vodovodna mreža koja je najveći uzročnik propadanja objekta, kažu portalu I love Zrenjanin u Odeljenju komunalne policije, inspekcijsko nadzornih poslova i vanrednih situacija.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
Javni toalet 2012. godine

Javni toalet 2012. godine

Tako je prema predmeru i predračunu iz 2013. godine za sve navedene radove bez elektroinstalacija i nove vodovodne mreže neophodno izdvojiti 1.527.980,00 dinara, dok je u 2016. godini cena porasla za 10-15%.

– Za kompletnu adaptaciju i uređenje javnog toaleta potrebno je oko 2,5 miliona dinara, a planom javnih nabavki za 2016. godinu ta sredstva nisu predviđena. Predložićemo da se planom za 2017. godinu predvide ta sredstva i da se uradi adaptacija, kažu u Odeljenju komunalne policije, inspekcijsko nadzornih poslova i vanrednih situacija.

U međuvremenu, nije predviđeno postavljanje mobilnih toaleta kao privremenog, odnosno prelaznog rešenja.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh