I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Aviv park Zrenjanin
  • Kuća zdravlja
Aktuelno

Izložba u Savremenoj galeriji – „Pod sjajem zvezda“

U Savremenoj galeriji Zrenjanin u ponedeljak 8.aprila u 19 časova, biće otvorena izložba „Pod sjajem zvezda“, autorke Milice Bjelanović.

Zrenjaninska umetnica predstaviće nove grafike rađene u kombinovanoj tehnici – ofset, linorez, kolaž, vez. Izložba novih grafika nosi naziv poznate pesme s kraja pedesetih i početka šezdesetih godina XX veka, „Pod sjajem zvezda“. Kompozicija je nastala kao „ljubavna, odnosno više nostalgična pesma prema jednom gradu“. Tako i grafike Milice Bjelanović, nostalgično podsećaju na neko prošlo vreme, ukazuju na vrednosti i značaj nekih stvari koje zaboravljamo, ali i kroz prihvatanje tradicije odnosno kombinovanje veza sa grafikama ukazuju na dobre ili loše strane vremena u kom živimo.

Milica-bjelanovic

Milica Bjelanović (Zrenjanin, 1960.)
Diplomirala na Akademiji umetnosti u Novom Sadu 1988. Poslediplomske studije završila u klasi profesora Živka Đaka.
Član SULUVa od 1989. Izlagala na preko 100 grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu – Japan, Španija, Poljska, Švedska, Ujedinjeni Arapski Emirati, Francuska, Mađarska. Učestvovala u radu više od 30 likovnih kolonija u zemlji i inostranstvu.

Fordomanija

Izložba u Savremenoj galeriji biće otvorena do 27.aprila.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh