I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • Aviv park Zrenjanin
  • Harmonija Zrenjanin
Aktuelno

Izložba i radionice „Neka ova zima ispuni želje svima“

Povodom novogodišnjih i božićnih praznika na drugom spratu Narodnog muzeja Zrenjanin u periodu od 15. decembra do 20. januara biće organizovana izložba i kreativne radionice pod nazivom „Neka ova zima ispuni želje svima“.

cestitka

Postavka obuhvata reprodukcije novogodišnjih i božićnih čestitki iz fonda Muzeja Vojvodine, iz perioda od 1849. do 1941. i od 1945. do 2010. godine, kao i originalne čestitke iz privatne kolekcije.

Tom prilikom učesnici će se upoznati i sa, sada već pomalo zaboravljenom, simbolikom i istorijatom slanja čestitki. U sklopu postavke biće prikazan i tradicionalni božićni ambijent sa akcentom na božićni kolač – česnicu. Radionice će biti organizovane za učenike trećeg, četvrtog i petog razreda osnovnih škola i članove likovnih sekcija, a obuhvataće pravljenje i ukrašavanje novogodišnjih i božićnih čestitki uz korišćenje tradicionalnih simbola.

PerSu marketi

cestitka 2

Autorke postavke i radionica su Branka Babić, kustos-etnolog, Bojana Vidović, bibliotekar i Ana Šesto, pedagog na stručnoj praksi u Narodnom muzeju Zrenjanin.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh