I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Izložba „Pozdrav iz Zrenjanina“ otvorena do 21. oktobra

Izložbu „Pozdrav iz Zrenjanina“ organizovanu podovodom 70 godina otkada naš grad nosi sadašnje ime, u Izložbenom salonu Istorijskog arhiva u samo nekoliko dana videlo je više hiljada građana grada i okolnih mesta.

Zbog velikog interesovanja izložba će biti otvorena do 21. oktobra, svakog radnog dana od 10 do 18 časova. Izložene su značke i razglednice iz kolekcije Dušana Juvanina koje nas podsećaju na lepša i srećnija vremena grada, kako kaže njen vlasnik.

izlozba5
izlozba3

U njegovoj zbirci  nalazi se gotovo 600 razglednica pre i posleratnog Zrenjanina kao i više hiljada značaka. Na njima su znakovi, amblemi i druga obeležja tadašnjih fabrika, preduzeća, sportskih klubova, društveno političkih organizacija i drugog po čemu se da naslutiti koliko je Zrenjanin bio moćan i uvažavan grad. Zaista sam prijatno iznenađen pažnjom i interesom koji su moji sugrađani pokazali za ovu izložbu. Pored toga što su izložbu posetili oni stariji koji su i živeli u tom srećnijem vremenu i tada u svakom pogledu moćnom gradu, raduje me i  činjenica kako izložbuobilaze i mlađi sugrađani, školarci i studenti koji o tom vremenu mogu samo da slušaju od starijih ili da se informišu na ovaj način – rekao je Juvanin za naš portal.

PerSu marketi

14542418_660335740791818_3905828773221723627_o

foto: Istorijski arhiv Zrenjanin

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Autori izložbene postavke su Vanda Vojvodić Micova, Goran Živić i Živojin Radlovački dok su  autori kataloga  Dušan Juvanin i Filip Krčmar. 

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh