I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Pozorište Zrenjanin
Aktuelno

Izložba „Početak“ – kuća kao motivacija

Otvaranje izložbe “Početak”,  sinoć je u Malom salonu Narodnog muzeja, okupilo veliki broj posetilaca koji su želeli da među prvima pogledaju radove mlade zrenjaninske slikarke Ive Nedeljkov.

iv11

Izložba je nagrada za prvo mesto koje je autorka osvojila na konkursu „30 X 30“ u organizaciji Kulturnog centra Zrenjanina. Izloženi su radovi koji pripadaju prethodnoj seriji “Introspektivi”, kao i novoj, pod nazivom “Početak”. Sva dela objedinjena su jednim motivom- kućom a izvedena su različitim tehnikama i formatima.

iv55

I Taxi Zrenjanin

iv44

iv66

Iako više ne živi u rodnom gradu, autorka naglašava da joj prija nagrada osvojena u rodnom gradu za koji je i dalje vezana.  Ona naglašava da je od velikog značaja stipendija Grada koju je svojevremeno dobila.

„Ovom izložbom, ljudi koji su određivali  stipendiste imaju priliku da vide u šta su ulagali, a ostali građani mogu da uživaju u stvorenim delima“, rekla je Nedeljkov.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Kako u delima preovladava motiv kuće, Iva Nedeljkov za naš portal otkriva zašto je  odabrala dom i da li će i u narednim serijalima on zauzimati centralno mesto:

„Publici bih prepustila da nasluti šta je to u to u mojoj svesti i podsvesti. Postoje ideje za naredni period, o kući i domu i dalje razmišljam ali se u toku rada mogu dogoditi stvari koje će me odvesti na neku drugu stranu.“

iv33

 Izložba će za posetioce biti otvorena do početka avgusta.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh