I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Pozorište Zrenjanin
Aktuelno

Izgradnju fabrike vode Zrenjaninci će pratiti uživo putem Interneta

Na parceli na kojoj će biti podignuto postrojenje za prečišćavanje pijaće u toku su građevinski radovi, a prema navodima preduzeća „Vodovod i kanalizacija“, isti će trajati 2,5 meseca, ukoliko ne dođe do drastičnog pogoršanja vremena.

fabrika-vode-zrenjanin

Do sada je završena jama sa podložnim betonom za izradu bazena sirove vode na kojoj će biti montirana oprema za predtretman, a trenutno se radi na jami sa podložnim betonom za izradu bazena pitke vode. Započeti su i grubi građevinski radovi, odnosno zemljani radovi na izradi ploče objekta za ultrafiltraciju i reverznu osmozu, koja je ujedno i površinski najveća.

U toku samih građevinskih radova, kako oni budu odmicali, vršiće se i postavljanje i same opreme, pa bi do kraja godine trebalo da bude i kompletirano i samo postrojenje. Nakon toga sledi i probni rad postrojenja od najduže mesec dana, tokom kojih će se vršiti podešavanje parametara i vršiti kontrolne analize vode iz postrojenja, a nakon zadovoljenja svih parametara definisanih ugovorom, odnosno postizanja kvaliteta vode po standardima koje propisuje Republika Srbija, a koji su strožiji od propisanih od strane Evropske unije, voda će putem gradske vodovodne mreže biti distribuirana i samim korisnicima, rekao je našem portalu Siniša Gajin, rukovodilac Službe informisanja i poslovnih komunikacija u JKP “Vodovod i kanalizacija“.

Fordomanija

fabrika-vode-zrenjanin1

Više od 80 odsto opreme je na raspolaganju izvođaču radova, kompletna oprema iz inostranstva je pristigla i spremna je za montažu, a u toku su završni radovi na preostaloj opremi koju rade preduzeća koja su angažovana u Srbiji. Oprema za reverznu osmozu i predtretman lagerovana je u krugu JKP „Vodovod i kanalizacija“, dok se oprema za ultrafiltraciju i deo pumpne stanice nalaze u skladištima Transportšpeda u Beogradu.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

fabrika-vode-zrenjanin3

– U toku su i završne radnje na nabavci i postavljanju opreme za prenos radova sa gradilišta uživo, putem lajv strima koji će se nalaziti na sajtu grada Zrenjanina i na taj način će celokupna javnost moći u svakom momentu uživo da prati izgradnju postrojenja za prečišćavanje pitke vode, čijim će se završetkom rešiti višedecenijski problem koji su stanovnici našeg grada imali sa pitkom vodom, najavio je Gajin.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh