I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Aktuelno

Izbegnuta tragedija: Obrušio se plafon u Školskoj upravi za Banat

Obrušeni plafon i gomila šuta u jednoj od kancelarija zatekli su radnike Školske uprave za Banat kada su jutros došli na svoja radna mesta. Plafon se obrušio tik iznad radnog stola prosvetnog savetnika Staniše Banjanina koji, srećom u tom momentu nije bio u kancelariji.

skolska-uprava-obruseni-plafon8

-Pretpostavljamo da se to desilo noćas ili rano jutros dok nije počela smena. Ovo je već treći put da nam se obrušava plafon, u tri različite kancelarije. Prvi put se desilo pre šest godina, a ovde gde je sada pao, već duže vreme je bila pukotina, stvorilo se ispupčenje i sada se obrušio deo tavanice. Čitava zgrada je u problematičnom stanju. Zgrada nema oluke, sliva se niz zidove, prolazi kroz trulu stolariju, zidovi se ljušte, voda natapa itisone u kancelarijama, voda kaplje direktno na instalacije. Juče je bilo 35 stepeni u kancelarijama, klima uređaje nemamo. I sve smo izdržali, ali sada tražimo pomoć jer je bezbednost u pitanju, priča prosvetni savetnik Tatjana Mihajlov dok pokazuje šut koji se raspršio po celoj kancelariji.

skolska-uprava-obruseni-plafon7

Fordomanija

Sa ovim stanjem koje je prisutno poslednjih šest godina kada su počeli da se dešavaju intenzivni problemi, upoznati su Ministarstvo prosvete, nečelnik Srednjobanatskog okruga, nadležne inspekcije. Inspektori su i jutros izašli na teren, a za njima i načelnik okruga Dušan Šijan.

skolska-uprava-obruseni-plafon10

skolska-uprava-obruseni-plafon9

skolska-uprava-obruseni-plafon

skolska-uprava-obruseni-plafon1

skolska-uprava-obruseni-plafon2

skolska-uprava-obruseni-plafon3

skolska-uprava-obruseni-plafon4

skolska-uprava-obruseni-plafon5

skolska-uprava-obruseni-plafon6

skolska-uprava-obruseni-plafon9

– Tražili smo pomoć od radnika koji održavaju opštinske objekte da pomognu, i tada nam je odgovoreno da oni nemaju sertifikat za rad na visini na kojoj se naš krov nalazi. Smatrali smo da bi se blagovremenom intervencijom na olucima i delovima krova moglo sprečiti vlaženje i dalje propadanje zgrade. Obraćali smo se prošle godine Srednjobanatskom upravnom okrugu, Gradskoj upravi, građevinskoj i komunalnoj inspekcijI, i apelovali da intervenišemo svi zajedno da ne dođe do veće štete. Upoznali smo sve sa opasnošću koja preti zaposlenima u Školskoj upravi za Banat. Nakon podnete inicijative dobili smo obećanje da će zgrada ući u program sanacije i revitalizacije, i smatrali smo to uspehom i garancijom, da će objekat biti sačuvan, i da ćemo biti van životne opasnosti. Osim što je to ušlo u plan ulaganja, dalje od toga se nije odmaklo, priča portalu I love Zrenjanin načelnik Školske uprave za Banat Milan Bojanić.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Školska uprava za Banat sa sedištem u Zrenjaninu nadležna je za 194 škole i 18 predškoslkih ustanova na teritoriji srednjeg, sEvernog i južnog Banata i zapošljava sedmoro radnika.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh